ÎN PRIMUL SEMESTRU AL ACESTUI AN FAŢĂ DE ACEEAŞI PERIOADĂ DIN 2017, OTP Bank România a dat cu 70% mai multe credite companiilor mari

E.O.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 20 septembrie 2018

OTP Bank România, subsidiară a OTP Bank, a acordat companiilor mari credite noi cu peste 70% mai mult, în primul semestru al acestui an faţă de aceeaşi perioadă din 2017, potrivit unui comunicat de presă.

Laszlo Diosi, CEO OTP Bank România, a menţionat: "OTP Bank a reuşit o evoluţie favorabilă pentru economia reală a României, continuând să se concentreze şi în prima jumătate a acestui an pe sus­ţinerea creditării companiilor mari şi IMM-urilor. Astfel, ne numărăm printre băncile care au decis să sprijine acest segment de clienţi, cota de piaţă a băncii în creditarea persoanelor juridice ajungând până la 3,4%, în creştere cu 26% faţă de anul 2016".

OTP Bank România a înregistrat un volum al creditelor noi acordate companiilor mari de aproximativ 1 miliard de lei, în prima jumătate a anului 2018, ajungând la un sold total de 2,5 miliarde lei, în creştere cu 19% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2017. Volumul creditelor noi s-a majorat cu peste 70%, în primul semestru al anului.

Aproximativ aceeaşi creştere a fost înregistrată şi pentru segmentul IMM-urilor. Volumul creditelor noi date în perioada analizată pe acest segment a fost de peste 400 milioane lei, ajungând la un sold total de 1,2 miliarde lei, în prima jumătate a anului 2018, în creştere cu 20% faţă de acelaşi interval al anului trecut. Astfel, nivelul împrumuturilor noi a crescut cu 22%.

În acelaşi timp, banca şi-a majorat soldul creditelor ipotecare cu 13%, în primul semestru din 2018, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În acest segment, volumul creditelor noi a crescut cu 14%, în perioada ianuarie-iunie 2018.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb