"Banco Santander" listează 25% din divizia sa mexicană

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 20 august 2012

"Grupo Financiero Santander Mexico" avea active de 387 miliarde pesos în primele şase luni din 2012. Banca operează 1.097 de sucursale în Mexic.

"Grupo Financiero Santander Mexico" avea active de 387 miliarde pesos în primele şase luni din 2012. Banca operează 1.097 de sucursale în Mexic.

"Banco Santander" SA, cea mai mare bancă din Spania, vrea să vândă până la 25% din divizia sa din Mexic printr-o ofertă publică iniţială la Mexican Stock Exchange şi New York Stock Exchange.

"Grupo Financiero Santander Mexico" va plasa până la 422,5 milioane de acţiuni în Mexic, adică peste 6% din capital, respectiv 1,27 milioane de titluri - mai puţin de 19% din capital - prin ADR-uri (American Depositary Shares) la New York.

"Creşterea economiei şi a populaţiei din Mexic oferă un mediul favorabil", apreciază oficialii "Santander" în prospectul de ofertă. Banca arată că sistemul financiar stabil din Mexic va conduce la expansiunea în această ţară.

"Santander" vrea să obţină până la 4 miliarde de dolari din oferta publică iniţială la Bursa din Mexic, conform unor surse apropiate băncii, citate de presa străină. Intermediarii ofertei publice iniţiale sunt "Santander", "Banamex" (divizie "Citigroup"), "BBVA Bancomer" şi HSBC.

"Santander" este a treia bancă din Mexic, cu depozite de 331 miliarde pesos (25 miliarde dolari) şi un portofoliu de credite de 339 miliarde pesos la finele lunii iunie. În primul semestru din 2012, banca a avut un profit net de 10,1 miliarde pesos. Divizia din Mexic a generat 10% din profitul realizat de "Banco Santander" în 2011.

"Grupo Financiero Santander Mexico" vrea să investească 1,8 miliarde pesos (137 milioane de dolari) în următorii doi ani în 200 de sucursale noi, potrivit afirmaţiilor făcute, luna trecută, de Juan Moreno Blanco, vicepreşedintele diviziei comerciale din cadul băncii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb