Bancpost îşi va majora capitalul cu 92,6 milioane de lei

C.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 8 noiembrie 2011

Bancpost îşi va majora capitalul cu 92,6 milioane de lei

Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor Bancpost a aprobat ieri majorarea capitalului social al Băncii prin conversia unui împrumut subordonat al acţionarului majoritar şi prin aporturi în numerar din partea celorlalţi acţionari. Capitalul social se majorează astfel cu suma de 92,6 milioane RON, de la 1,09 miliarde RON la 1,18 miliarde RON.

Un număr de 216.050.000 noi acţiuni nominative ordinare sunt emise pentru conversia unui împrumut sub-ordonat şi sunt distribuite către Eurobank EFG. Un număr de 15.539.616 noi acţiuni nominative ordinare sunt emise în vederea creşterii capitalului prin noi aporturi de numerar şi sunt oferite spre subscriere acţionarilor Bancpost, proporţional cu numărul de acţiuni deţinute de aceştia la data de referinţă, şi anume 31 octombrie 2011.

Cu această ocazie, Peter M. Weiss, Preşedinte Executiv al Bancpost, a declarat: "Decizia Eurobank EFG de a converti împrumutul subordonat în aport la capitalul social este o reconfirmare a angajamentului acţionarului majoritar al Bancpost de a susţine şi dezvolta în continuare afacerile sale din România".

Pe piaţa românească, în afară de Bancpost, EFG Eurobank controlează şi alte companii, între care EFG Retail Services IFN, EFG Eurobank Finance - Romania, EFG Eurobank Securities - România, EFG Eurobank Leasing, EFG Eurobank Property Services, EFG IT Shared Services, EFG Eurolife Asigurări Generale şi EFG Eurolife Asigurări de Viaţă.

Consiliile de administraţie ale EFG Eurobank şi Alpha Bank au aprobat la finele lunii august fuziunea celor două bănci, care vor forma cea mai mare instituţie de credit din Grecia şi din Europa de Sud-Est, actualii acţionari ai Alpha Bank urmând să deţină 57,7% din viitorul grup, iar cei ai Eurobank 42,5%. Operaţiunea nu a primit încă acordul acţionarilor, care ar urma să se reunească în luna noiembrie după ce primele două încercări au eşuat din lipsă de cvorum. Fuziunea dintre cele două bănci ar crea un grup bancar plasat pe poziţia a treia în Româ-nia, cu un sold al creditelor de 6,937 miliarde euro, un venit înainte de provizionare de 274 milioane euro şi 466 de sucursale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb