Bank Leumi obţine 141 milioane dolari din vânzarea unei participaţii la subsidiara sa din SUA

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 23 ianuarie 2018

Bank Leumi, al doilea mare creditor israelian, a anunţat luni vânzarea unei participaţii de 15% la subsidiara sa din SUA, Bank Leumi USA, cu suma de 141 de milioane de dolari, către doi investitori strategici, Endicott Capital Management şi MSD Capital LP, transmite Reuters, conform Agerpres. Leumi a precizat că tranzacţia reflectă o valoare de aproape un miliard de dolari pentru Bank Leumi USA.

"După examinarea mai multor opţiuni, am decis să facem un parteneriat cu Endicott şi MSD Capital, care va aduce avantaje deosebite subsidiarei noastre din SUA, inclusiv majorarea numărului de clienţi şi îmbunătăţirea expertizei financiare", a afirmat directorul general al Leumi, Rakefet Russak-Aminoach.

Dacă acţiunile nu vor fi listate la 4-5 ani de la finalizarea tranzacţiei, partenerii au opţiunea de a revinde titlurile către Leumi.

Tranzacţia, care este supusă spre aprobare autorităţilor de reglementare, nu va afecta rezultatele financiare ale creditorului israelian.

Luna aceasta, Bank Leumi a anunţat vânzarea subsidiarei sale din România fondului britanic de investiţii Argo Capital Management Ltd.

Leumi a precizat că decizia de a vinde subsidiara din România face parte din strategia sa de concentrare a operaţiunilor internaţionale în centrele financiare principale, prin intermediul subsidiarelor băncii din Statele Unite şi Marea Britanie.

Acordul final de vânzare a Bank Leumi România depinde de procesul de due diligence, negocieri şi obţinerea aprobărilor din partea autorităţilor de reglementare, a anunţat banca israeliană.

În România, Bank Leumi este prezentă din anul 2006, având o reţea de 15 unităţi în cele mai importante oraşe. În luna decembrie, AFI Europe România a semnat un acord de finanţare de 22 milioane euro cu Bank Leumi România, pentru dezvoltarea primei faze a AFI Tech Park, cel mai nou parc de afaceri pe care compania îl dezvoltă în prezent în Bucureşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb