Bankinter şi Sonae Sierra au lansat fondul propriu de investiţii imobiliare

Cristian Mihai
Bănci-Asigurări / 21 februarie 2017

ORES Socimi a adunat 96 milioane euro, sumă ce va fi investită în active imobiliare de cea mai bună calitate, mai ales spaţii de retail amplasate în zonele comerciale centrale şi parcuri de retail, conform unui comunicat de la Ogilvy Public Relations Bucharest, remis Redacţiei.

ORES Socimi a intrat pe această piaţă după ce a reuşit în timp record, tot în decembrie 2016, o creştere de capital de 196,6 milioane euro, capital subscris mai ales de către clienţii de private banking ai Grupului Bankinter. După această mărire de capital, clienţii Bankinter au ajuns să deţină un portofoliu de 86% din Socimi, Bankinter Group, 10%, şi Sonae Sierra, 3,75%.

După mărirea de capital, ORES Socimi constă într-un număr de 196.695.211 acţiuni, fiecare acţiune la valoarea nominală de 1 euro.

În comunicat se precizează: Grupul Bankinter şi Sonae Sierra au finalizat procesul de creare a fondului propriu de investiţii imobiliare ORES Socimi şi listarea sa la Bursa Alternativă de Investiţii (MAB, după denumirea din limba spaniolă). Acest fond de investiţii imobiliare listat la bursă a fost creat în decembrie 2016, la paritate egală între Bankinter şi Sonae Sierra, unde 50% din fonduri sunt deţinute de Sonae şi 50% de Grosvenor. În puţin mai mult de o lună, au reuşit să ducă la bun sfârşit implementarea fondului Socimi (acronimul din spaniolă pentru Fond de investiţii Imobiliare) precum şi listarea sa la bursa MAB.

ORES Socimi este conceput ca un fond de investiţii imobiliare orientat către clienţii băncii care deţin active importante şi care sunt interesaţi de o rată a profitabilităţii semnificativă şi constantă pe termen mediu, care este în acest caz de aproximativ şapte ani. De fapt, conform regulilor de funcţionare a fondurilor de tip Socimi, acest fond va distribui dividende anuale atractive - între 4% şi 5% - obţinute din închirierea activelor imobiliare.

Investiţia minimă propusă clienţilor băncii pentru a putea accesa fondul a fost de 250.000 euro, cu condiţia ca această sumă să reprezinte mai puţin de 10% din activele financiare a clientului.

Obiectivul final al fondului Socimi este de a deţine active evaluate la 400 milioane euro, adică dublul sumei colectate prin mărirea de capital.

Potrivit comunicatului: ORES Socimi va investi în active imobiliare comerciale, nu în active rezidenţiale, care se bucură de un amplasament favorizat, din principalele oraşe din Spania şi Portugalia. Aproximativ 65% dintre active vor fi amplasate în Spania, iar restul în Portugalia.

Investiţiile principale vor avea în vedere supermarketurile şi hipermarketurile, parcurile de retail, magazinele de retail din zonele urbane centrale, pe lângă aşa numitele unităţi de sine stătătoare, cu alte cuvinte active individuale închiriate pe termen lung unor chiriaşi solvabili. Portofoliul nu va include centre comerciale.

Strategia de investiţii şi de administrare se va baza pe politicile standard de prudenţă şi rigoare atât pentru Bankinter Group, cât şi pentru Sonae Sierra. Aceasta din urmă se va ocupa de administrarea proprietăţii la nivelul activelor şi de managementul administrativ al companiei.

Membrii Consiliului Director al companiei sunt Fernando Moreno, Director General Bankinter, responsabil cu activităţi bancare comerciale şi Preşedinte Socimi; Íñigo Guerra, Director General Bankinter, responsabil cu instrumente bancare de investiţii; Alexandre Fernandes din partea Sonae Sierra; şi Javier Nieto Jauregui şi Javier Sanchez ca membrii externi ai Consiliului Director, se mai arată în comunicat.

Despre Bankiter: Bankiter este banca cea mai profitabilă din sistemul bancar spaniol şi una dintre cele mai solvente. Cu un volum de active în valoare de 67.000 milioane euro, este cea de-a şaptea bancă ca mărime de pe piaţa spaniolă. În 2016, a înregistrat profituri record de 490 milioane euro, cu 30% mai mult decât în anul anterior, datorită creşterii veniturilor din activităţile recurente, pe baza unor segmente diferenţiale promovate în mod special de Bankinter, cum ar fi Private Banking şi Company Banking. Această creştere s-a datorat atât unei creşteri cu 6% a creditelor, atingând cifra totală de 46.800 milioane euro în Spania (fără să includă activitatea din Portugalia) şi resurselor de retail (depozite, fonduri şi alte instrumente de economii sau investiţii), care au crescut cu 17% pe piaţa spaniolă, atingând cifra totală de 40.400 milioane euro.

Despre Sonae Sierra: Sonae Sierra este compania internaţională dedicată servirii nevoilor investitorilor în proprietatea imobiliară de tip retail. Compania îşi desfăşoară activitatea prin intermediul a 13 structuri corporative oferind servicii unei diversităţi de ţări, cum ar fi Portugalia, Algeria, Brazilia, Columbia, Germania, Grecia, Italia, Moroc, Romania, Rusia, Slovacia, Spania, Tunisia si Turcia. Sonae Sierra deţine 45 de centre comerciale cu o valoare de piaţă de 6 miliarde EUR şi administrează/închiriază 81 de centre comerciale, ceea ce reprezintă o suprafaţă închiriabilă totală de 2,3 milioane de m2 şi aproximativ 9.000 de chiriaşi. În prezent, Sonae Sierra are în desfăşurare 12 proiecte de dezvoltare imobiliară, inclusiv 4 pentru clienţi, şi 6 noi proiecte în pregătire.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb