Barak Obama declară că nu va permite reîntoarcerea la excesele dinaintea crizei

F.A.
Internaţional / 15 septembrie 2009

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama a făcut ieri un apel, la Bursa din New York, către guvernele marilor state dezvoltate şi emergente din G20 privind reformarea sistemul financiar mondial şi a avertizat că nu va permite reîntoarcerea la excesele de dinaintea crizei, potrivit NewsIn.

Preşedintele SUA consideră "esenţial să fie reformat ceea ce nu merge bine în sistemul financiar mondial, un sistem care leagă între ele economiile şi care transmite atât beneficiile, cât şi riscurile", potrivit AFP.

"În timp ce Statele Unite reformează în mod energic sistemul lor de reglementare, vor avea grijă să se asigure că restul lumii face acelaşi lucru", a spus Obama.

Obama a prevenit Wall Street-ul că nu va permite o întoarcere la "excesele necontrolate" care au contribuit la declanşarea crizei financiare. "Din nefericire, unii, în sistemul financiar, se înşeală în analiza momentului actual", a afirmat şeful statului american.

"În loc să tragă concluziile din (falimentul) Lehman şi din criza din care nu şi-au revenit încă, aleg să le ignore", a subliniat Obama, la un an de la falimentul băncii americane de investiţii, considerat momentul de vârf al crizei.

"De aceea vreau ca ei să mă audă: nu vom reveni la epoca acţiunilor nechibzuite şi a exceselor necontrolate care stau la baza acestei crize", a avertizat el.

Preşedintele Barak Obama a solicitat rezolvarea problemei primelor exorbitante plătite managerilor fără să mai aştepte ca Legislativul american să reglementeze problema.

"Nu trebuie să mai aşteptaţi ca să supuneţi problema primelor top-managerilor la vot în faţa acţionarilor. Nu trebuie să mai aşteptaţi adoptarea unei legi pentru a reforma sistemul vostru de remunerare şi a face astfel încât să fie recompensate performanţele pe termen lung şi nu cele pe termen scurt", a spus Obama.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb