BARNA, USR: "OUG 114 aruncă în aer domenii strategice"

T.T.
Politică / 4 martie 2019

"OUG 114 aruncă în aer domenii strategice"

Ordonanţa de urgenţă 114/2018 "aruncă în aer domenii strategice" ale ţării şi trebuie abrogată, autorii acesteia fiind de fapt Liviu Dragnea şi Darius Vâlcov, a afirmat, astăzi, preşedintele USR, deputatul Dan Barna, în plenul Camerei Deputaţilor.

"Doamnă prim-ministru Dăncilă, de fiecare dată când luaţi o decizie în Guvern mă gândesc că nu se poate mai rău decât atât. Şi, de fiecare dată, dumneavoastră insistaţi să ne arătaţi că, de fapt, se poate şi mai rău de atât. Cu Ordonanţa 114 aţi reuşit să vă autodepăşiţi, stimată doamnă. Agenţiile de rating retrogradează România din cauza Ordonanţei 114 şi încercaţi să ne minţiţi că aceasta ar avea legătură, vezi Doamne, cu întârzierea bugetului. Este fals, este o minciună. E foarte greu de fapt să reuşeşti să înghesui într-un singur act normativ un set de măsuri care să arunce în aer atât de multe domenii care sunt strategice pentru economie - sectorul energetic, sectorul bancar sau telecomunicaţiile - toate printr-o singură ordonanţă", a spus Barna la "Ora prim-ministrului", relatează Agerpres.

Potrivit acestuia, "răul cel mai mare este desfiinţarea de facto a Pilonului II de pensii, punând în pericol dreptul la pensie a 6 milioane de români".

"Acţionarii care alcătuiesc Pionul II, companiile care au investit în România nu şi-au recuperat investiţiile, iar dumneavoastră le mai cereţi încă 800 de milioane de euro. Dumneavoastră aţi reuşit să le detonaţi pe toate printr-un singur instrument - prin această ordonanţă. (...) Această ordonanţă nu a fost scrisă, doamnă, de dumneavoastră. (...) Autorii acestei ordonanţe, nu a lăcomiei, ci a sărăciei pentru România, sunt cei doi infractori condamnaţi penal care conduc de fapt Guvernul României, domnul Liviu Dragnea şi domnul Darius Vâlcov. Şi de ce au dat domnii Dragnea, Vâlcov şi Teodorovici această ordonanţă? E foarte simplu - suntem într-un an electoral şi aţi rămas fără bani. Aceasta este realitatea şi aceasta ar trebui să le spuneţi oamenilor, acest adevăr, că aţi rămas fără bani de pensii şi salarii, că nu veţi reuşi nici anul acesta să terminaţi măcar un tronson de autostradă în România, că nu mai aveţi bani de spitale, că le veţi lua oamenilor banii din Pilonul II de pensii şi că le veţi creşte taxele şi impozitele ca să finanţaţi deficitul bugetar şi acele pensii speciale pe care continuaţi să le inventaţi. Aţi spus că gândiţi româneşte. Atacând sectorul bancar, vreţi să scadă ROBOR-ul. Cum poate să scadă ROBOR-ul dacă economia este aruncată în aer?", a adăugat Barna.

Liderul USR a mai susţinut că OUG 114 "atacă sectorul de extracţie şi al gazelor naturale".

"Atacaţi sectorul de extracţie şi sectorul gazelor naturale, deschizând poarta pentru exporturile din Est. Companiile care deţin licenţele în Marea Neagră ne-au spus foarte clar că nu vor investi nimic în contextul Ordonanţei 114. Aceasta înseamnă să gândeşti româneşte, aceasta înseamnă să împingi România la graniţa Europei? (...) Specialiştii spun că această ordonanţă este o greşeală şi că va face foarte mult rău economiei şi că efectele le vor plăti oamenii din stradă. Arătaţi acum, cât încă mai este timp, că mai aveţi o brumă de coloană vertebrală, o minimă decenţă. Ne-aţi spus că totul este perfectibil şi am apreciat această formulă. 'Perfectibil' înseamnă, stimată doamnă, să abrogaţi OUG114!", a conchis Dan Barna.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Draga Barna[pe romaneste -negru-]sa stii ca te-am urmarit si tu cu colegii tai de partid va dovediti a fi "LEGIONARI" aveti asemenea idei,eram copil in acea vreme dar ideile si indemnurile Voastre sunt identice cu cele a lui " CAPITANUL" alias C.Z.Codreanu,ar trebui sa va reviuti atitudinea si modul de a face politica.Sper sa nu te superi dar te rog sa tii minte ,NU ASA SE FACE POLITICA. Cu stima.

    Draga Barna[pe romaneste -negru-]sa stii ca te-am urmarit si tu cu colegii tai de partid va dovediti a fi "LEGIONARI" aveti asemenea idei,eram copil in acea vreme dar ideile si indemnurile Voastre sunt identice cu cele a lui " CAPITANUL" alias C.Z.Codreanu,ar trebui sa va reviuti atitudinea si modul de a face politica.Sper sa nu te superi dar te rog sa tii minte ,NU ASA SE FACE POLITICA. Cu stima.

    Draga Barna[pe romaneste -negru-]sa stii ca te-am urmarit si tu cu colegii tai de partid va dovediti a fi "LEGIONARI" aveti asemenea idei,eram copil in acea vreme dar ideile si indemnurile Voastre sunt identice cu cele a lui " CAPITANUL" alias C.Z.Codreanu,ar trebui sa va reviuti atitudinea si modul de a face politica.Sper sa nu te superi dar te rog sa tii minte ,NU ASA SE FACE POLITICA. Cu stima.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb