BĂSESCU, ALT ATAC LA PROCURORUL GENERAL: "De ce nu mi-a spus de la numire că a tras în revoluţionari?"

Valentin Busuioc
Politică / 17 martie 2015

Fostul preşedinte Traian Băsescu a scris, astăzi, pe Facebook, că, la numirea lui Tiberiu Niţu în funcţia de procuror general, ştia că anchetatorul are certificat de revoluţionar şi că a primit 8000 mp de pământ drept recompensă.

"Şi acesta a fost un motiv pentru care am fost încrezător că va finaliza dosarul revoluţiei. Mi-l imaginam sub gloanţele armatei. În ultimele săptămâni de mandat, am aflat că, militar în termen fiind (nu-i fac o vină din asta), a tras de la clădirea televiziunii pe care o apăra în direcţia blocurilor din Dorobanţi. Nu ştiu dacă a împuşcat pe cineva. Nici el nu ştie, probabil. Dar abia atunci am înţeles că, moral, domnul Niţu nu poate finaliza dosarul revoluţiei. Oare de ce nu mi-a spus de la numire că a fost printre cei care trăgeau către populaţia răzvrătită?", a continuat Băsescu.

Ieri, Traian Băsescu a declarat că procurorul general Tiberiu Niţu este suspect că "a tras la Revoluţie", când era militar în trupele de Securitate şi, probabil, "a împuşcat câţiva terorişti".

Traian Băsescu a explicat, la sediul PMP, că este suspect în dosarul presupusului şantaj la adresa senatoarei PSD Gabriela Firea "cam la fel cum este Niţu".

"Numai că eu sunt suspect că am făcut o declaraţie iar Niţu e suspect că a împuşcat oameni la Revoluţie, că a tras, Procurorul general. Era în trupele de securitate şi el scrie în declaraţia lui că li s-a spus că tragă înspre Dorobanţi unde se mişcau terorişti şi el probabil că a împuşcat câţiva terorişti, ce să facă?", a comentat fostul şef de stat.

În octombrie 2012, după audierile pentru funcţia de procuror general, la ieşirea din sala CSM, Niţu spunea că a primit, în baza legii, 8.000 de metri pătraţi, ca urmare a certificatului de revoluţionar. La Revoluţie, Tiberiu Niţu era militar în termen la unitatea de la Televiziunea Română, trei dintre colegii săi fiind împuşcaţi mortal.

În 2013, fostul şef al Parchetelor militare, Dan Voinea, afirma că actualul procuror geneneral Tiberiu Niţu "are în dosarul Revoluţiei o declaraţie în care recunoaşte că a tras la Televiziune". "El era atunci militar. Are certificat de revoluţionar acm, dar el trebuie cercetat la fel ca cei care au tras în decembrie 1989", spunea Voinea.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Acestia sint revolutionarii care au profitat decertificate,nu amiriti care nu au dupa ce bea apa,jurnalistii de 2 bani ne baga pe toti in aceasi oala pentru citiva lei ce ii primesc pentru articol,jurnalisti mediocri,daca ar sti si ar cauta unde trebuie arface dreptate si pentru noi,patura cea mai asuprita siimproscata de noroi,noi am luptat si pentru aceste jigodii ...

    Nu cred ca fostul presedinte nu a stiut la numire ca Nitu a facut armata la securitate si ca l-ar fi numit daca nu avea cu ce sa il santajeze. Scarba mi-e de circul asta ieftin pe care il fac Basescu si Udrea in fata catuselor. Am vazut porci sacrificati de Ignat care in fata cutitului aveau mai multa demnitate. Pentru santajul pe care il face Basescu la Nitu ar trebui sa plece in catuse cu inca o noua acuzatie !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb