Băsescu: Avem un deficit dramatic al fondului de pensii

ANA ZIDARU
Ziarul BURSA #Politică / 8 septembrie 2010

Băsescu: Avem un deficit dramatic al fondului de pensii

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la Dorneşti, că nu situaţia ţării este dramatică, ci cea a fondului de pensii, pentru că "un deficit de 3,6 miliarde de euro nu este joacă", spunând că "ticăloşii care au cumpărat voturi păcălindu-i pe pensionari că le pot dubla pensiile ţipă acum", informează Mediafax. Întrebat care este soluţia, şeful statului a spus: "Aducem bani din altă parte". Răs-punzând întrebării dacă noii miniştri vor avea capacitatea să colecteze mai mult la fondul de pensii, Traian Băsescu a spus că nu este vorba despre colectare, ci despre resurse financiare.

De asemenea, fiind întrebat dacă banii pentru acoperirea deficitului fondului de pensii vor fi luaţi tot de la FMI, preşedintele le-a răspuns jurnaliştilor: "Vedem. Variantele sunt multe".

Victor Ponta: Declaraţiile demagogice ale lui Traian Băsescu au valoare zero

Preşedintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta, susţine că afirmaţiile şefului statului referitoare la situaţia dezastruoasă a fondului de pensii, de care i-a acuzat printre alţii şi pe social-democraţi, sunt minciuni şi au valoare zero. Potrivit Agerpres, Ponta a declarat, ieri, într-o conferinţă: "În aceste zile, în Camera Deputaţilor, noi încercăm să facem amendamente la Legea pensiilor şi să ne ţinem de cuvânt, să facem ceea ce Traian Băsescu a promis anul trecut când era în campanie şi anume să păs-trăm pensiile la cuantumul actual. Iar Roberta Anastase, la ordinul lui Traian Băsescu, ne interzice să depunem amendamente".

Voicu (PNL): Mă îngrijorează că Băsescu şi Guvernul nu vorbesc deloc despre viitor

Purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, a declarat, ieri, că îl îngrijorează faptul că preşedintele Traian Băsescu şi Guvernul nu vorbesc deloc despre viitor, ci doar despre trecut, pe care îl invocă drept argument al situaţiei actuale a ţării. Referindu-se la declaraţia preşedintelui Traian Băsescu, potrivit căruia fondul de pensii este un dezastru, iar "ticăloşii care au cumpărat voturi păcălindu-i pe pensionari că le pot dubla pensiile ţipă acum", purtătorul de cuvânt al PNL a afirmat că nu s-ar baza pe competenţa economică a şefului statului, potrivit Mediafax.

"În primul rând, nu m-aş baza pe competenţa economică a preşedintelui Traian Băsescu, pentru că îmi amintesc, dacă tot vine vorba de promisiuni, faptul că a promulgat legea cu privire la creşterea salariilor profesorilor cu 50%, îmi amintesc hotărâ-rea cu care afirma că există fără problemă bani la buget, precum şi promisiunile ferme că va pune în aplicare această lege", a susţinut Mihai Voicu.

El a precizat că este îngrijorat, dincolo de "dialogul steril" purtat cu şeful statului şi Guvernul său, de faptul că nici preşedintele, nici Guvernul nu vorbesc despre ceea ce au de gând cu economia României şi ieşirea din criză.

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4950
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2900
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9032
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.1841

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb