Băsescu: "Băncile greceşti de la noi au un comportament corect"

ELENA VOINEA
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 29 iunie 2011

Băncile greceşti de la noi au un comportament absolut corect, a declarat, ieri, preşedintele Traian Băsescu, după o întâlnire cu Karolos Papoulias, preşedintele Greciei, care a avut loc la Cotroceni.

Domnia sa a precizat: "Toate cele şapte bănci greceşti care operează pe piaţa românească au un comportament normal, îşi desfăşoară activitatea bine şi onest pe piaţa bancară a României şi le mulţumim, având în vedere că ne imaginăm o situaţie în care băncile greceşti privesc cu prioritate către ţara lor, dar au un comportament absolut corect pe piaţa românească".

Preşedintele Traian Băsescu a adăugat că nu este o afirmaţie politică, ci este răspunsul pe care l-a primit de la guvernatorul Băncii Naţionale a României.

Şeful statului a declarat că în perioada 2009-2010, când efectele crizei s-au simţit cel mai puternic, băncile greceşti nu au făcut niciun pas înapoi, fiind bine capitalizate şi continuând să finanţeze procesele economice din ţară.

Subsidiarele băncilor elene deţin 27% din piaţa bancară de la noi şi acestea şi-au adus un aport important la ieşirea din recesiune a României, potrivit preşedintelui.

Traian Băsescu a mai precizat că statul grec este al cincilea investitor din România, fiind unul dintre cei mai mari investitori în sistemul bancar, în indus-tria alimentară şi în telecomunicaţii.

Domnia sa a afirmat că a avut o discuţie cu Karolos Papoulias, privind situaţia politică şi economică din cele două ţări.

"Am mulţumit domnului preşedinte pentru sprijinul pe care Grecia ni l-a acordat în procesul de integrare a României în NATO şi în UE şi pentru sprijinul pe care-l primim acum pentru a deveni stat membru Schengen", potrivit lui Traian Băsescu.

Preşedintele elen, Karolos Papoulias, şi-a început, ieri, vizita oficială în România.

Franks: Îngrijorările privind Grecia au dus la creşterea primei de risc a României

Îngrijorările privind situaţia din Grecia au dus, în ultimele zile, la creşterea primei de risc a României, susţine Jeffrey Franks, şeful misiunii Fondului Monetar Internaţional, potrivit Mediafax. Domnia sa a adăugat că este necesar să mai treacă o perioadă de timp ca să se stabilească dacă situaţia este una de durată şi dacă va avea un impact negativ.

Jeffrey Franks a declarat: "Au existat cu siguranţă anumite efecte negative temporare în ceea ce priveşte prima de risc a României pe pieţele internaţionale, determinate în mod cert de situaţia din Grecia. Aceste efecte s-au manifes-tat doar în ultimele zile, astfel că va trebui să mai aşteptăm".

CDS-ul (n.r. costul de asigurare la restructurare/default) ţării noastre a cres-cut, începând cu şapte iunie, la 225 de puncte de bază şi a atins maximul de 283, pe 23 iunie, potrivit dealerilor din piaţa bancară, citaţi de Mediafax.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Oricum CDS ul va scadea dupa ce Grecia intra in default. Ce ne-am face noi fara tatucu' basescu?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb