BĂSESCU LE-A TRASAT DIPLOMAŢILOR DOUĂ OBIECTIVE ÎN RELAŢIA CU UE:  Portofoliul de Agricultură şi Autoritatea de Reglementare în Energie

A.G.R.
Ziarul BURSA #Politică / 3 septembrie 2009

Traian Băsescu: "România vizează portofoliul Agriculturii. Un portofoliu cu relevanţă deosebită, mai ales în perspectiva politicii agricole europene".

Traian Băsescu: "România vizează portofoliul Agriculturii. Un portofoliu cu relevanţă deosebită, mai ales în perspectiva politicii agricole europene".

Preşedintele Traian Băsescu le-a cerut, ieri, diplomaţilor acreditaţi în străinătate să obţină voturile necesare pentru ca Agenţia Europeană de Coordonare a Autorităţilor Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ACER) să aibă sediul la Bucureşti.

Şeful statului le-a transmis diplomaţilor, cu care s-a întâlnit la Palatul Cotroceni, că, pe termen scurt, ţara noastră are două obiective legat de Uniunea Europeană, şi anume, obţinerea portofoliului Agriculturii în Comisia Europeană şi Agenţia Europeană de Coordonare a Autorităţilor Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei.

Potrivit Agerpres, Traian Băsescu a declarat: "Legat de UE, pe termen scurt, avem şi aveţi două obiective: comisarul european. România trebuie să obţină un portofoliu important. (...) România vizează portofoliul Agriculturii. Un portofoliu cu relevanţă deosebită, mai ales în perspectiva politicii agricole europene, care este la un moment de cumpănă - dacă se menţin resursele sau se reduc resursele pentru agricultură -, subiect care va fi în dezbatere cu mult înainte de 2013-2020".

În acest sens, şeful statului a subliniat că în luna iunie, la întâlnirea cu ambasadorii din statele membre UE, a informat toate cancelariile despre acest obiectiv, iar pe 12 ianuarie a avut o discuţie cu preşedintele Comisiei Europene, Manuel Barroso, cu privire la acelaşi subiect.

Şeful statului a precizat: "Sigur, aici intrăm într-o altă zonă, ştim toţi că nu putem merge pe o singură carte. Va trebui să avem variantă de rezervă, pe care de asemenea o discutăm".

Preşedintele a afirmat că un alt obiectiv pe care ţara noastră îl are în interiorul UE este legat de Agenţia Europeană de Coordonare a Autorităţilor Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, admiţând, însă, că demersurile României au început prea târziu.

Traian Băsescu a explicat: "Aici am fost printre cei care au propus amânarea deciziei pentru luna decembrie, exact pentru că demersurile noastre s-au declanşat foarte târziu şi a trebuit ca cea mai mare parte a demersurilor să fie ridicate la nivel de şefi de stat, şefi de guvern şi pentru a mai salva ce se mai putea salva pe ultima sută. România se bucură totuşi de o susţinere consistentă, lipsindu-i două voturi pentru a intra în turul doi şi eu cer diplomaţiei româneşti să obţină aceste două voturi - după ce se retrag televiziunile vă spun şi de unde se pot obţine, pentru a nu face o dezbatere pe temă -, să ne spună ziariştii de unde să le luăm, că sunt destui care ne pot spune - mari analişti economici, care au devenit şi analişti politici şi de toate. Discută de la brânză şi roşii până la politica externă a ţării".

Amintim că ţara noastră şi-a lansat, la începutul lunii iunie, la Bruxelles, candidatura pentru găzduirea Agenţiei Europene de Coordonare a Autorităţilor Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei. Alte două candidate sunt Slovenia şi Slovacia

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb