Băsescu: "Le-am cerut serviciilor să îmi spună al cui filaj este în cazul Bica-Udrea-Topoliceanu"

Politică / 1 noiembrie 2014

Băsescu: "Le-am cerut serviciilor să îmi spună al cui filaj este în cazul Bica-Udrea-Topoliceanu"

"Evident că Bica e cea care a fost urmărită, Udrea a devenit de interes ulterior"

"Reacţia MAE, stupidă, în cazul afirmaţiilor privind fotografiile de la Paris"

Băsescu, întrebat cu cine va vota în turul doi, râzând: "Pot spune că o să îi votez pe amândoi?"

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că a discutat cu şefii SRI şi SIE despre materialul publicat de un freelancer despre EADS precum şi despre urmărirea lui Udrea, Bica şi Topoliceanu şi le-a spus: "Dacă nu e filaj al statului, îmi spuneţi al cui e!", iar reacţia a fost că vor căuta.

"Suspectez o implicare a serviciilor. Dacă nu este aşa, trebuie să-mi demonstreze cine a făcut filajul procurorului-şef DIICOT la Paris", a afirmat Băsescu, la Realitatea TV.

El a arătat că "operaţiunea" ar fi prea profesionistă pentru a fi făcută de paparazzi. "Aceste servicii pe care eu le creditez cu valoare trebuie să lămurească opinia publică cine a făcut filajul. Din Statele Unite îl găsesc pe hackerul de la Vâlcea şi vine şi îl arestează aici FBI, împreună cu autorităţile române. Nu pot să cred că un stat care s-a angajat să vegheze în parteneriat cu Ucraina la securitatea cibernetică a Ucrainei nu ştie cine a făcut site-ul de pe care s-au lansat pozele. (...) Acel site s-a făcut în cursul nopţii, a afişat câteva ore fotografiile de la Paris, după care s-a desfiinţat. Nu pot să cred că noi (...) nu ştim la ora asta care este PC-ul din România de pe care s-a făcut acel site", a spus şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Realitatea TV, răspunzând unei întrebări, că este evident că şefa DIICOT, Alina Bica, este cea care a fost urmărită la Paris, menţionând că Elena Udrea a "devenit de interes după ce şi-a depus candidatura" la Preşedinţie.

"Este evident că doamna Bica a fost supravegheată la Paris. (...) Doamna Udrea a devenit de interes după ce şi-a depus candidatura", a spus Traian Băsescu.

Preşedintele a mai declarat că protecţia şefei DIICOT este asigurată de Serviciul de Protecţie şi Pază, prin lege. "În rest, e supraveghere. Dacă e fără mandat, e ilegală", a menţionat Băsescu.

Băsescu, întrebat cu cine va vota în turul doi, râzând: "Pot spune că o să îi votez pe amândoi?"

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, întrebat cum va vota în turul doi al alegerilor prezidenţiale şi dacă îşi va anula votul, că vrea să aibă această discuţie după primul tur, şi a adăugat, râzând: "Pot spune că o să îi votez pe amândoi?".

Şeful statului a arătat că vrea să aibă această discuţie în turul doi, nu acum.

"Să avem această discuţie după turul întâi. Deocamdată, candidatul meu este Elena Udrea. Deocamdată pe Udrea o să o votez, discutăm după primul tur", a spus Băsescu.

Reacţia MAE la afirmaţia mea despre un serviciu francez în filajul din Paris, stupidă

Preşedinte Traian Băsescu a declarat, vineri, că a fost stupidă reacţia MAE referitore la afirmaţiile sale potrivit cărora în cazul supravegherii din Paris a fost vorba despre colaborarea unui serviciu din România cu unul francez, el adăugând: "Mintea unui politruc de la talia lui Corlăţean".

"Am văzut reacţia stupidă a MAE. Sigur, mintea unui politruc de talia lui Corlăţean, care a ţinut să spună < Relaţiile româno-franceze >. Eu îi spun că nu astfel de afirmaţii afectează relaţiile româno-franceze, relaţiile româno-franceze sunt afectate de proasta guvernare şi de corupţie, dar nu de asta", a spus Traian Băsescu.

El a ţinut să sublieze că este excepţională cooperarea României cu serviciile secrete franceze.

Referitor la fotografiile cu Elena Udrea şi cu şefa DIICOT, Băsescu a arătat că "ceea ce este evident este că nu a fost o supraveghere care să vrea să compromită".

"Cel puţin la stadiul acesta, putem spune că a fost o supravegere doar ca la nevoie să fie arătată: < Uite unde ai fost şi când ai fost şi cu cine ai fost >", a arătat el, adăugând că "nu s-a instalat tehnică în camerele de hotel, or, dacă vedem că se puteau lua facturi, e clar că se putea instala şi tehnică în camera de hotel".

"A fost o presupunere pe care am exprimat-o, neluând în consideraţie că poate oricine obţine, oricum, documentele unui client al hotelului. (...) În acest moment, acel hotel este compromis", a spus Băsescu, precizând că, din câte ştie, "avocaţii au luat legătura cu hotelul şi va fi probabil un proces".

Întrebat cum ar fi reacţionat dacă era alt candidat în acele poze, Traian Băsescu a spus: "Nu numai dacă erau cei din listă, dacă era orice român supravegheat fără autorizaţie (...) aş fi reacţionat".

Traian Băsescu a mai spus că "niciodată nu a cerut supravegherea niciunui om, pentru că nu e permis aşa ceva". "Mâine, oricare dintre noi am putea fi supravegheaţi neauorizat", a mai spus el.

"BOR s-a implicat în campania pentru prezidenţiale în sprijinul PSD, s-a mers prea departe"

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri seară, la Realitatea TV, că BOR s-a implicat, evident, în campania pentru prezidenţiale în sprijinul PSD, explicaţia ţinând de interesele financiare susţinute de Guvern, menţionând şi că "Victor Ponta nu a lăsat vreo icoană nepupată în România".

"Biserica Ortodoxă este evident implicată în campanie. Eu nu o critic, este greu să critici Biserica Ortodoxă, la cât este de populară", a spus Băsescu.

Preşedintele a mai declarat că BOR este implicată în susţinerea PSD în campanie, menţionând că nu vede altă explicaţie dincolo de interesele financiare susţinute de Guvernul Ponta.

El a mai spus, pe de altă parte, că nici Victor Ponta "nu a lăsat vreo icoană nepupată în România".

Potrivit şefului statului, s-a mers prea departe cu implicarea BOR în campanie. Băsescu a ţinut să precizeze că el a sprijinit Biserica Ortodoxă ca preşedinte, dând ca exemplu împăcarea cu Biserica de la Ierusalim.

"Patriarhul nu mai era pomenit în slujbele de la Ierusalim", a subliniat Băsescu, subliniind: "Împăcarea cu Biserica de la Ierusalim s-a întâmplat datorită mie".

Întrebat, la final, dacă crede în Dumnezeu, Băsescu a răspuns afirmativ, menţionând însă că, dat fiind specificul activităţii pe mare, relaţia sa cu Divinitatea este una directă, fără intermediul preoţilor.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Dar in 2009 pe Geoana cine l-a filat? Ca atunci ti-a placut, nu-i asa? Acu' te dai de ceasul mortii! De fapt in 2009 vizita(nefericita) a lui Geoana la Vantu nici nu a contat pentru electorat! Important a fost sa para ca AR CONTA ca sa se poata face manevra din diaspora(Paris si alte capitale). Asa ca ciocu' mic!

    basescu,un om care nu iubeste Romania.Singurele preocupari sunt interesele proprii si ale elenei udrea.Doar in acest scop foloseste serviciile care sunt platite din bani publici

    1. Piratii strang comori toata viata si le apara cu pretul "vietii" Sa fie si Udrea o comoara?

      esti nepastilutzat draga anonim. De ce sa iubeasca domnul Basescu Romania? Nu este domnia sa cel care spunea in 2012 ca Petrom va avea incepand din 2014 redevente cel putin egale celor din tarile arabe. "Romanian president: Petrom should pay royalties at least the level in Arab countries". Desi domnul presedinte "

      Băsescu knows best 

      BURSA 05.09.2012", totusi domnia sa nu stie ca acest concern minunat condus de doamna Gheorghe la momentul vanzarii celor aprox. 10 procente din vara anului 2011 era inregistrat conform ISIN din documentatia Petrom in statul SENEGAL. Ceea ce din punctul meu de vedere este perfect normal tinand cont de comunicatul domnului Mobius potrivit caruia sa fii membru al Uniunii Europene nu este mare lucru pentru piata de capital si Uganda respectiv Botswana pot fi comparate cu piata de capital romaneasca. Pai atunci logic si consecvent nu este bine sa avem o tara africana si cu deschidere la mare, sa-i implinim visul doamnei Gheorghe in legatura cu rafinaria de la Pitesti?Stiu ca acum o sa ma intrebati daca am luat pastilutele ,insa inainte de a va raspunde va dau ISIN, BLOOMBERG si REUTES sa va convingeti dvs: ISIN SNPPACNOR9 

      Bucharest Stock Exchange SNP 

      Bloomberg SNP RO 

      Reuters SNPP.BX.Daca vreti si letopisetul luati pixul si scrieti : "petromraport2011.webstyler.ro ENPaginiCompanyPetrom-shares13 -2.htm" dupa care faceti un pic de modificari sa poata trece de filtrul domnului Florian. Cum spunea si domnul Roiss, iti trebuie curaj sa preiei o firma constient fiind ca daca il crezi pe domnul Treichl ai atatea brute in firma :-) "Der Mut der OMV sei jedenfalls belohnt worden. Die Sanierung der Petrom habe die OMV zu einem völlig anderen Unternehmen gemacht. Laut Roiss ist die OMV erst in dieser Phase zu einem auch ideell mehrheitlich privaten Unternehmen geworden – nicht durch die Börsengänge. Den 5000 Beschäftigten der OMV sei anfangs eine Armee von 80 000 Petrom-Mitarbeitern gegenübergestanden." Curajul OMV a fost rasplatit. Reformarea Petrom a facut OMV o alta firma si a ajuns intr-o alta faza in care a devenit ideal privata si nu prin aducerea pe bursa. Celor 5000 de oameni de la OMV le stateau la inceput in fata o ARMATA de 80.000 de lucratori Petrom.Pai acum stimati comentaci va dati seama ca daca domnul Roiss in momentul vanzarii celor 10 procente ar fi trecut in prospectul SPO initialele RO in ISIN astazi era probabil director la Statoil avand o asemenea referinta. Mai ales ca putin mai jos in comentariul dansuui spunea ca creat si 50.000 de locuri de munca :-) "Der Abbau von 80 000 auf zuletzt 27 000 Beschäftigte sei ohne jeden Streik gelungen, man habe 50 000 neue Arbeitsplätze (inklusive der selbständigen Tankstellenbetreiber) geschaffen" Scaderea celor 80.000 la 27.000 lucratori s-a realizat fara nicio greva, s-au creat 50.000 noi locuri de munca (inclusiv al celor proprietari de benzinarii individuali). Deci cu sau fara pastilute ganditi-va ca duminica s-ar putea sa votati pentru Romania sau pentru Senegal. In caz ca sunteti derutati trageti adanc in piept aerosolii de la malul marii de pe plaja din Pitesti si vedeti sa nu varsati lapticul peste virtute :-) O zi buna si va pupic,Virtual Beast 

      daca se poate mai clar.Please

      Ai putintica rabdare stimabile! sa-i treaca efectul de la pastiluta. 

      Vezi, te-a luat peste picior daca esti "nepastilutzat"

      spuneti va rog ce specializare aveti: jelibon, M&M, bomboane spirtuoase , spirituale sau de spiritism. Pe de alta parte se observa faptul ca dumneavoastra ati dedus deja ca as fi sub influenta pastilutzelor. Eu v-am intrebat totusi sa-mi spuneti avand aceste argumente la dispozitie ce scrie la capitolul cetatenie in passpartoul dumneavoastra: senegalisch sau rumänisch. Adica si mai direct cine va prelua schepkutza de CAPTAIN va trebui sa aiba o tartacutza pe masura domnului MACKY sau a domnului BASESCU dumnealor avand in comun anul DOMNULUI 2012. Daca fara pastilutze nu reusiti sa gasiti raspunsul va rog vorbiti cu domnul Doctor insa inainte lasati-l sa va arate specializarea :-)

      si dupa ce binevoitori au spus ca ar avea nevoie de pastilute ca schi mini te-ai duce sa cauti in alta parte? Sau ai vrea in loc de bombonica sa o numim altfel. Totusi la feminin e mai sexy ,hexy :-)

      Domnu' Bestie... E o rautate din partea celor care au spus ca ati luat pastilutele... Este evident ca nu le-ati luat! Desi, la drept vorbind, nu v-ar fi ajutat... Trebuie sa treceti la pasul urmator: injectii si camasa de forta. Pana atunci, diseara macar nu va mai luati picaturile... Oricum nu ati avea de unde pentru ca maine sunt alegerile si nu mai serveste nimeni asa ceva cu 24 de ore inainte...

      ..... bomboane spirtuoase , spirituale sau de spiritism.... wau! Bestea a aterizat direct de la balul de Halloween; in mod sigur nu a consumat "bomboanele" pe care ni le-a insiruit, de la alte pastilute i se trage....bestial domnul Bestea! 

      te crezi cam smeker bibicule

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb