Băsescu: "Liderii majorităţii parlamentare au încercat să utilizeze scrisoarea pentru a ascunde un eventual eşec"

F.A.
Politică / 26 februarie 2013

Update 7

Preşedintele Traian Băsescu a menţionat :"Apel la Guvern: Atenţie la Oltchim, aţi promis multe acolo, încercaţi să găsiţi măsuri care să creeze locuri de muncă şi atenţie la Mechel că s-ar putea să ne trezim cu industria siderurgică tăiată si vândută la fier vechi".

----

Update 6

"Am cerut data de 3 pentru îndeplinerea unora de cele ce am cerut în scrisoare pentru că pe 7 martie e Consiliul. Dacă se îndeplineşte ceva până pe 3 se poate comunica cancelariilor şi e posibil să se ţină cont de aceste evoluţii pozitive, să nu se aştepte până la raportul din decembrie", a precizat preşedintele.

"Deocamdată, anul acesta, nu se pot deconta nici facturile trimise anul trecut, în afară de POSDRU. Pe programul de Transporturi s-a suspendat orice analiză a facturilor, lucru valabil şi pentru concurenţă. E vorba de facturi trimise până la sfârşitul anului trecut. Declaraţiile lor de la TV cum absorb bani mulţi europeni n-au nicio valoare. Mi-aş dori mult ca guvernul să valorifice ce am obţinut la ultimul Consiliu: utilizare asistenţei tehnice pentru absorbţia fondurilor", a declarat domnia sa.

----

Update 5

Traian Băsescu a menţionat: "Un alt lucru pe care l-am spus în scrisoare e legat de faptul că pun mai presus de interesul naţional interesele de partid, lucru pe care nu l-am tolerat niciodată în fostele guvernări. Interesele de partid nu pot fi puse deasupra interesului naţional, iar politicienii care fac acest lucru e bine să nu stea la cel mai înalt nivel pentru că deteriorează constant şi consecvent credibilitatea ţării".

"Ce interese poate să aibă puterea de nu găseşte doi procurori cu o bună reputaţie profesională, care să fi lucrat în zona de anticorupţie cu bune rezultate? Slavă Domnului, avem miniştri încarceraţi. Avem oameni care au avut curaj să facă astfel de dosare, primari, slavă Domnului câţi avem din tot spectrul politic. E foarte greu să-i faci pe partenerii noştri să înţeleagă de ce nu poţi desemna cu uşurinţă un procuror general şi un şef DNA, de ce nu te poţi lipsi de un ministru cu dosar pe rolul instanţelor, de ce nu poţi face un stat care să nu-i aşeze deasupra legii", a adăugat domnia sa.

-----

Update 4

Preşedintele Băsescu a declarat: "Am mai cerut să fie acelaşi termen de revocare pentru parlamentari ca la orice alt cetăţean şi să se elimine ideea de dovezi concludente cerute de Parlament în situaţia în care se cere ridicarea imunităţii unui parlamentar. Sugeram că o simplă notificare cu menţionarea articolelor din Codul Penal de care se face vinovat parlamentarul ar fi mai mult decât suficientă. Parlamentarii pot fi şoferi, crescători de oi, cu multe alte îndeletniciri, nu astfel de comisie poate judeca probe concludente, ci numai un procuror în faza iniţială şi un judecător pe urmă".

"Ideea lansată public şi de premier şi de preşedintele Senatului să negociem cu fiecare stat cu zone sensibile e copilărească. Nu aşa funcţionează UE, UE funcţionează pe criterii şi principii", a precizat şeful statului.

----

Update 3

Traian Băsescu a precizat: "Cunoscând cutumele în interiorul UE, am sugerat întâi public, pe urmă în scris, premierului şi preşedinţilor celor două Camere, care sunt şi conducătorii alianţei care deţine 70% în Parlament, câteva măsuri care erau posibile şi care puteau fi făcute cunoscute premierilor înainte de raportul din decembrie, dar care ar fi netezit multe din asperităţi. Vă dau câteva exemple: Ceream desemnarea, nu încheierea procedurii, pentru numirea procurorului general şi a şefului DNA şi menţionam că ar trebui să fie recunoscuţi din punct de vedere al competenţei profesionale, integrităţii şi rezultatelor în lupta anticorupţie. Nu ceream nici nume, nici prieteni, ci desemnarea unor oameni care să îndeplinească aceste calităţi".

"Al doilea lucru solicitat - şi ar fi fost un semnal extrem de serios - era îndepărtarea din Guvern a oricărui ministru care se află într-un proces penal pe rol. Am văzut ieri o reacţie necinstită, poate specifică modului de a face politică al domnului premier, spunând < < dar decretul l-a semnat preşedintele > >, uitând însă că nominalizarea a făcut-o dânsul, că a primit un vot în Parlament domnul Fenechiu şi că eu nu am posibilitatea legală să resping un ministru. Un cabinet votat de Parlament nu poate fi pus sub semnul întrebării de preşedinte şi nu poate refuza desemnarea", a adăugat preşedintele.

----

Update 2

Şeful statului a declarat: "La consiliul din iunie 2012 am stabilit discutarea în septembrie 2012. Din păcate, aceiaşi lideri foarte vocali de azi au organizat lovitura de stat din iulie - august şi în septembrie nu a mai acceptat nimeni să discute intrarea României în Schengen pe fondul unui raport MCV dezastruos. În decembrie, la Consiliul de iarnă, am reuşit să obţin decizia ca accesul României în Schengen să fie discutat în martie 2013. Sigur că multe state membre au condiţionat poziţia lor de raportul MCV din ianuarie şi ştim foarte bine că acolo avem şi lucruri bune şi lucruri rele".

"Ştiu şi eu, cum ştie şi Ponta, şi Antonescu, că sunt unele state care spun să vedem raportul din luna decembrie. E, asta înseamnă automat împingerea momentului de discutare în 2014", a adăugat Băsescu.

----

Update 1

"În scrisoare, eu subliniez că nu-mi înşuşesc punctul de vedere al relaţiei sau al corelării raportului MCV cu Schengen. Trebuie să vă spun că eu sunt într-o situaţie relativ dificilă în faţa celorlalţi membri ai Consiliului European, pentru că am cerut o dată în CE să se înscrie în concluzii necesitatea ca în Consiliul JAI să fie discutat accesul României şi Bulgariei în Schengen", a menţionat Traian Băsescu.

----

Preşedintele traian Băsescu a declarat astăzi: "Motivul declaraţiei de presă de azi e legat de srisoarea pierdută de unul din adresanţi, cea care viza ce credeam eu că mai trebuie făcut pentru a ne creşte şansele de a avea un rezultat pozitiv la următorul Consiliu JAI din 7-8 martie".

"Din păcate, liderii majorităţii parlamentare, fie că vorbim de premier, fie că vorbimd e Crin Antonescu, au încercat să utilizeze scrisoarea pentru dezinformarea populaţiei şi pentru a încerca să ascundă un eventual eşec. Nu sunt la stadiul la care să fiu total pesimist dar sunt convins că dacă ar fi tinut cont de sugestia mea, am fi avut o şansă în plus", a precizat Băsescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9772
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4781
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2350
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8312
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.7290

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb