Băsescu: Nu ne îngrijorează întoarcerea românilor de peste hotare

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 26 mai 2009

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit, ieri, la Palatul Cotroceni, cu reprezentanţii mai multor asociaţii ale comunităţii româneşti din Spania şi a declarat că perspectiva întoarcerii românilor emigranţi nu este deloc una îngrijorătoare.

Traian Băsescu a explicat: "Ştim sigur că reluarea creşterii economice este o chestiune de un an, un an şi jumătate, doi ani, iar alarma asta: dacă se întorc românii din Spania şi Italia, este o alarmă falsă, nu ne îngrijorează deloc. Dimpotrivă, spun că vor fi locuri de muncă".

Potrivit Agerpres, preşedintele a adăugat că îl interesează în mod deosebit impactul pe care l-a avut criza economică asupra românilor din Spania, mai ales în ceea ce priveşte şomajul, adăugând că cifrele pe care le deţine sunt destul de mari.

Şeful statului a declarat: "Nu ştiu cât de consistentă sau de atractivă este protecţia socială oferită, mai ales celor care nu au contribuit la fondurile sociale spaniole. Vreau să ştiţi, din capul locului, un lucru: nu ne sperie deloc o eventuală revenire a românilor acasă, pentru că anul trecut am trecut prin situaţia de incapacitate de a mai merge înainte cu proiectele din lipsa forţei de muncă". Preşedintele a mai precizat că a optat pentru o întâlnire la Palatul Cotroceni având în vedere că s-au făcut speculaţii pe tema deplasărilor sale în străinătate, în contextul anului electoral.

În intervenţia sa, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Româneşti din Europa, Daniel Ţecu, şi-a exprimat speranţa într-o mai bună relaţie cu Departamentul Românilor de Pretutindeni. Ţecu a afirmat că în Spania trăiesc aproximativ un milion de români şi a estimat că printre aceştia se numără 300.000 de şomeri, în contextul în care statisticile oficiale vorbesc despre 70.000.

Băsescu a replicat că datele oficiale arată că în Spania sunt 718.000 de români, dintre care aproximativ 250.000 sunt încadraţi în câmpul muncii, cu contribuţii la sistemul de asigurări sociale spaniol

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb