Băsescu: "Ponta este vinovat de ruperea USL"

V.B.
Politică / 2 martie 2014

În turul al doilea, dintre Antonescu şi Ponta, Băsescu l-ar alege pe cel dintâi, "pe teoria răului cel mai mic"

Update 11:25 Băsescu: "Vreau să cresc PMP şi în 2016 să câştige alegerile"

Şeful statului a adăugat că vrea să ajute Partidul Mişcarea Populară (PMP) să câştige alegerile din 2016, fiind de părere că nu există majoritate cu o singură formaţiune politică, referindu-se la PSD.

"Vreau să cresc acest partid, Mişcarea Populară, şi în 2016 să câştige alegerile. Nu se poate face în România majoritate cu un singur partid", a explicat Băsescu.

Domnia sa a adăugat că nu exclude posibilitatea de a fi prim-ministru, "într-un tandem" cu Emil Boc ca preşedinte.

"Eu sper că niciunul (dintre Ponta şi Antonescu - n.r.) nu va ajunge preşedinte. Nu spun că nu mă văd prim-ministru. În mod cert, aş fi capabil să fiu prim-ministru. Nu revendic această posibilitate, dar nu o exclud. Aş putea fi prim-ministru într-un tandem cu Boc la preşedinţie şi câştigător", a explicat Traian Băsescu.

Întrebat despre posibila candidatură a Elenei Udrea la alegerile prezidenţiale din toamnă, Băsescu a răspuns că "este un avantaj", întrucât nu a "greşit" nici cu fostul ministru al Turismului, nici cu Emil Boc.

"Din câte ştiu, doamna Udrea este simplu membru de partid. Este un avantaj, pentru că Elena Udrea este un politician foarte bun. Nu am greşit nici cu Elena Udrea, nici cu Emil Boc", a spus şeful statului.

Preşedintele a mai spus că, dacă primarul Klaus Iohannis va candida ca independent, i-ar da votul, calificând aceasta drept "o rocadă distrugătoare".

"Văd o rocadă disrugătoare care îi va trimite la coşul de gunoi şi pe Antonescu, şi pe Ponta. Dacă Iohannis ar candida ca independent, i-aş da votul şi cred că astfel gândesc mulţi români", a subliniat Băsescu.

Întrebat dacă Ilie Sârbu, socrul prim-ministrului Victor Ponta, "trage sforile la Palatul Victoria", Traian Băsescu a răspuns: "Păi, nu vedeţi cum anunţă ce se întâmplă? Este foarte influent".

---

Traian Băsescu a opinat, astăzi, la o televiziune, că, pentru destrămarea Uniunii Social Liberale, vinovatul este premierul Victor Ponta, adăugând că ruperea USL este un lucru rău.

Domnia sa a explicat: "Cine este responsabil de ruperea USL-ului? Victor Ponta. Aduceţi-vă aminte de motivarea de fond: < Nu vreau să intru în Parlament > pentru o modificare mică. În schimb, acum se duce cu o modificare foarte mică, şi de program de structură politică, şi de reorganizare guvernamentală. Nici acum nu îmi vine să cred că au făcut o asemenea prostie. Unii spun că este bine. Eu spun că este rău".

Băsescu a adăugat că nu va înţelege niciodată cum doi oameni politici "care se pretind responsabili", având o majoritate, au renunţat la ea.

Şeful statului a negat orice apropiere ideologică de Crin Antonescu, acuzându-l că "a făcut ţăndări statul de drept în 2012".

"Cum credeţi că mă pot apropia ideologic de unul care a făcut ţăndări statul de drept în 2012? De unul care, în marţea neagră, a lăsat să meargă votul şi s-a trezit a doua zi? Au fost împreună şi la Codul Penal, şi la amnistie. O dată m-am întâlnit pe o problemă de politică internă, iar a doua oară pe o problemă de securitate naţională care a ajuns şi la dânsul. O ambasadă ţinuse o discuţie cu domnul Antonescu şi a ţinut să o clarifice. De atunci, nu am mai vorbit".

Întrebat dacă, la alegerile prezidenţiale, în turul al doilea, l-ar vota pe Crin Antonescu, Băsescu a răspuns afirmativ, "pe teoria răului cel mai mic".

"Pe teoria răului cel mai mic, în mod categoric, da, nu l-aş vota pe Victor Ponta", a răspuns preşedintele, întrebat dacă, în turul al doilea, ar putea fi "păcălit" de liderul PNL.

Traian Băsescu a subliniat că Victor Ponta va trebui să candideze, adăugând că şeful unui partid trebuie să îşi asume cele mai grele candidaturi.

"Cum se uită oastea aia la tine când te piteşti când e vorba de candidaturi? Dacă ar fi între ei doi candidatura azi (Ponta şi Antonescu - n.r. ), Victor Ponta ar avea şanse mai mari", a conchis Băsescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb