Băsescu: "România e într-o situaţie dificilă"

F.A.
Politică / 12 noiembrie 2012

Update 6:

"Aş mai face o remarcă extrem de importantă: România e suspectată că nu poate organiza alegeri libere ca urmare a fraudelor de la referendum. Vom avea de suportat ruşinea de a avea observatori OSCE şi nu exclud că şi alte organizaţii să ceară prezenţa la alegeri. Fraudele de la referendum vor trebui investigate până la capăt pentru că votul e fundamentul democraţiei", a menţionat Băsescu.

Domnia sa a adăugat: "Am auzit politicieni spunând < < a, păi dacă în trei secţii de votare au fost doar 500 de voturi furate, nu e mult > >. Da, dar în România sunt 18.000 de secţii de votare. La aceste secţii media e de 12%, păi un partid intră în Parlalment cu 15%, frauda e uriaşă şi instituţiile statului trebuie să-şi facă treaba până la capăt".

Update 5:

"Instituţiile statului nu-şi opresc funcţionarea pentru că e campanie. Un flagrant e flagrant şi dacă e sau nu campanie, o incompatibilitate e la fel şi dacă e sau nu campanie. Cei care încearcă să puna pe seama campaniei electorale funcţionarea instituţiilor statului greşesc, ele funcţionează 24 de ore din 24. Eu nu spun că funcţionează întotdeauna perfect, sunt şi momente în care funcţionarea lor lasă de dorit. Nu putem spun < < e campanie, domnilor procurori, domnilor de la ANI, domnilor parlamentari, luaţi-vă vacanţă; domnule preşedinte, taci că deranjezi > >. Nu se poate, nu aşa funcţionează statul", a precizat preşedintele.

Update 4:

"Sunt un om care are experienţă şi percepţia corectă a modului cum se analizează lucrurile la Bruxelles, şi ele se analizează în spiritul angajamentelor noastre şi ale valorilor UE. Va fi un raport dezastruos. Nici măcar nu s-a negociat desemnarea unui Avocat al Poporului, aşa cum ne angajasem", a adăugat preşedintele ţării.

Traian Băsescu a declarat: "Azi, pentru a doua oară am trimis Camerei rugămintea să se încerce reanalizarea cazurilor a doi foşti miniştri, am rugat şi Senatul să analizeze decizia ICCJ. L-am rugat şi pe premierul Ponta să analizeze situaţia celor patru incompatibili. Sigur, au dreptul să atace în justiţie deciziile ANI, dar aici discutăm de modul cum arată un guvern, iar antecedentele lui nu justifică menţinerea acestor oameni doar din interese de alianţă".

Update 3:

Băsescu a declarat: "La Senat, a existat o hotărâre definitivă a Înaltei Curţi prin care s-a constatat incompatibilitatea unui senator. Senatul, prin vot, a înfrânt hotărârea definitivă a ICCJ. Aşa ceva demonstrează că România nu e stat de drept.

La Camera Deputaţilor, pentru doi foşti miniştri s-a cerut începerea urmăririi penale. Reacţia a fost să nu permită prin vot începerea urmăririi. E cumva în interesul românilor blocarea deciziei ICCJ, solicitarea procurorilor pentru investigarea a doi foşti miniştri? Nu, e în folosul politicienilor şi atât".

Update 2:

"Decizia Comisiei de a avea un nou raport cu privire la MCV în decembrie era una care să ne ajute, să se constate că eventual a fost o rătăcire a politicienilor în vară, şi spun rătăcire dintr-un motiv simplu: a câştigat vreun roâan vreun leu din reducerea atribuţiilor CCR, schimbarea Avocatului Poporului, a câştigat vreun român vreun leu din suspendarea preşedintelui?", a precizat Traian Băsescu.

Update 1:

Preşedintele a menţionat: "Cel mai pregnant eveniment care i-a afectat pe români, nu pe politicieni, a fost ca urmare a evenimentelor din iulie - august, în septembrie, când trebuia să se ia decizia privind intrarea în Schengen, s-a mers pe amânare, România ieşind din criteriile politice. Vreau să înţelegeţi că nu mă îngrijorează pierderile pentru cei 471 de parlamentari. Pierderea neintrării în spaţiul Schengen îi vizează direct pe români şi economia, care acum este menţinută în sistemul de controale vamale".

.....

Preşedintele Traian Băsescu a declarat astăzi: "Din punct de vedere politic, România e într-o situaţie dificilă, în primul rând în modul în care e evaluată în familiile din care facem parte. Urmare a evenimentelor din iulie - august, România e pusă sub semnul întrebării ca stat de drept".

"Mai mult, ca semn de îngrijorare, s-a stabilit realizarea unui raport suplimentar al Comisiei pe MCV, care vizează în primul rand instituţiile statului de drept", a precizat Băsescu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Wau, wau, wau ...presedintele a descoperit crudul adevar si plange pe umarul romanilor care l-au votat sau nu l-au votat. Acum cand numai are majoritate in parlament descopera ca nu mai poate reforma aceasta institutie.

    Suntem toti intr-un mare rahat din care care nu putem scapa cu ajutorul acestor muste politice manjite.

    Dar nu mai plageti clasa politica o duce foarte bine, Nepotismul a atins cote peste ce a fost innainte de '89 ca tot aniversam revolutia luna viitoare. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb