Băsescu subliniază că simplificarea sistemului fiscal nu înseamnă reducerea fiscalităţii

F.A
Politică / 22 ianuarie 2010

Preşedintele Traian Băsescu a subliniat ieri, în faţa membrilor Camerei de comerţ româno-germane, că este nevoie de o simplificare a sistemului fiscal, dar că acest lucru nu înseamnă reducerea fiscalităţii din România, care este una dintre cele mai scăzute din Uniunea Europeană, informează NewsIn.

"Ştiu că aveţi nevoie de o simplificare a sistemului fiscal, sunt de acord că avem nevoie toţi de această simplificare, pe de altă parte aş vrea să se înţeleagă foarte bine că nu picăm în capcana de a înţelege prin simplificarea sistemului fiscal reducerea fiscalităţii în România. În momentul de faţă, România are una dintre cele mai scăzute fiscalităţi la nivelul Uniunii Europene, iar statul are nevoie să colecteze bani pentru ceea ce vă spuneam mai înainte: sănătate, educaţie, apărare, ordine publică(..) Vă pot spune că fiscalitatea nu va scădea, dar nici nu va creşte", a explicat Traian Băsescu.

Preşedintele a subliniat că unul dintre marile obiective ale negocierii cu FMI a fost exact acela de a menţine cota unică de impozitare şi TVA-ul la nivelele anterioare şi a menţionat că, din acest punct de vedere, va exista o deplină stabilitate în perioada următoare. "Ştiu că aşteptaţi de la noi reducerea birocraţiei şi, acolo unde este cazul, disparţia elementelor de corupţie despre care eu, ca şef al statului, nu o să spun niciodată că nu există. Ştiu că există, ştiu că încurcă mult afacerile şi, dacă vreţi, creează un sentiment neplăcut oricui vine în contact cu administraţia românească", precizând totodată că vrea să creadă ceea ce arată şi indicatorii internaţionali în privinţa corupţiei, şi anume o diminuare a acestui fenomen în ultimii ani. "Să sperăm că vom continua acest trend", a punctat preşedintele.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb