Bătaie de joc

Cătălin Avramescu
Ziarul BURSA #Editorial / 18 octombrie 2016

Cătălin Avramescu

Săptămâna trecută o femeie a născut, într-o maternitate din Făgăraş, un băiat. La externare i s-a dat... o fetiţă.

Nu trece o zi în care să nu avem senzaţia că trăim într-un film prost.

Un ursuleţ a ajuns în oraş. La Sibiu. S-a declanşat isteria între autorităţi. Un şef al Poliţiei urla prin staţie la subordonaţi să calce creatura cu maşina. Au dat drumul la girofaruri. L-au fugărit cu ciomege şi au urlat la el. Bietul animal s-a refugiat într-o curte. Acolo, fără să îl mai aştepte pe cel care avea singura puşcă cu tranchilizante din oraş, l-au omorât.

Incompetenţa agresivă a autorităţilor ne trage la fund.

De la Palatul Cotroceni aflăm că Preşedintele a rechemat câţiva ambasadori. Problema este că aceştia fuseseră deja rechemaţi acum jumătate de an. Sunt acasă de luni de zile, fiecare cu treburile sale. Decretele de acum trebuiau emise atunci (este vorba de capitale în care erau ambasadori non-rezidenţi).

L-am contactat pe unul dintre ei. Era siderat. A aflat pe Facebook de isprava Preşedintelui. Mi-a spus că a fost rechemat şi dintr-o capitală unde nici nu îşi prezentase vreodată scrisorile de acreditare... Asta este. Klaus Iohannis nici măcar nu ştie bine cine este acredidat şi în ce ţară. Ceea ce ne scuteşte de comentarii.

Trecem la SRI. Nu a prins în 26 de ani de existenţă nici un spion. Zero. Însă aflăm dintr-un comunicat de presă că va "investi" 5 (cinci) milioane de euro într-un hotel pe care îl are deja, la Olimp. Aceeaşi schemă pe care o foloseau comuniştii. "Circuitul închis". Trebuie să ţină la secret chiftelele?

Ridicolul este total. Am căutat pe Google numele hotelului, îl uitasem... Încercaţi şi dumneavostră Am scris "Hotel SRI" şi Google mi-a dat o gramadă de opţiuni. M-am frecat la ochi... "Hotel SRI Căciulata". "Hotel SRI Olimp". "Hotel SRI Bucureşti". "Hotel SRI Mamaia". Deschideţi, tovarăşi, o agenţie de turism. Oricum este pe banii noştri.

Pe Internet descopăr un imperiu turistic al "cadrelor" de la SRI. Sunt menţiuni despre vile la Snagov, Cheia şi Neptun. SIE apare cu hotel la Arad. Nici ei nu au prins vreun spion, însă şi-au trecut mămăliguţa cu brânză la "Secret de stat". Tot din presă mai aflăm despre cele 3 case de vacanţă ale Ministerului de Interne şi despre ogeacurile Romsilva, MApN şi ale Ministerului Justiţiei. Etc.

Acum, să nu înţelegeţi că toţi bugetarii o duc ca în sânul lui Avraam... Dacă eşti profesor sau funcţionar public, merge şi cu un salariu de mizerie. Vorba lui Toma Caragiu: "C'aşa-i în tenis!"

Alta acum, de la televizor. Un ministru din actualul Guvern a participat la o manifestaţie. Da, din aceea cu pancarte. Era ceva cu violenţa în familie. Oamenii aceştia pe ce planetă se află? Ce să caute un ministru la o manifestaţie? Să ceară măsuri cui? Propriului Guvern?

Una despre şeful omului, adică despre Dacian Cioloş. După aproape un an a renunţat la catastrofalul ministru al Educaţiei, Adrian Curaj. Dar era păcat să se piardă aşa o valoare. În fond, nu e puţin lucru ce a reuşit Adrian Curaj, să nu observe luni bune plagiatul colegului Petre Tobă, savantul de la Interne. Aşa încât Cioloş l-a luat pe Adrian Curaj... consilier.

Şi înţeleg, tot din presă, că i-a dat o treabă. S-a construit laserul acela uriaş la Măgurele. Acum trebuie să vină să lucreze specialişti din străinătate (de unde provin dealtfel şi banii pentru laser). Unii au premiul Nobel, mulţi sunt celebrităţi în domeniu lor. Ca la noi, la nimenea... Spun asta pentru că respectivilor li se cere... diploma de bacalaureat şi foaia matricolă. Bieţii de ei au trecut de mult de acest punct. Citeam despre unul dintre aceşti profesori, de la Harvard, care nu îşi găseşte diploma de liceu. În ţările normale, zeci de ani, nu i-a cerut-o nimeni. I-au cerut doctoratul, cercetări, etc. "Nimicuri" din acestea. Se pare că problema la noi, este legislaţia. Şi se mai pare că Cioloş i-a cerut lui Curaj să "rezolve situaţia".

M-am liniştit. Până când "rezolvă" Curaj, omul de la Harvard poate să plece acasă. Iar laserul să fie privatizat. Să îl ia primarul, să deschidă o rotiserie.

Iar primarii... Unul dintre ei, soţul primăriţei Firea, primarul Pandele, a plagiat "masiv". Evident că omul e în funcţie, aşa e la noi... Citesc că face şi ştiri: a subvenţionat, pe banii Primăriei pe care o conduce, peste 100 de autocare cu pelerini de la el din Voluntari, să îi ducă la moaştele Sfintei Paraschiva.

E legal în ţara asta să faci aşa ceva? Habar nu am, dar normal nu este. Dar ce contează ce crede reacţiunea? Oricum, să vă spun urmarea. Am trecut cu maşina prin Voluntari. Aspect de Lume a Treia. Locul arăta jalnic. Faţade alandala, mic comerţ pe marginea drumului, praf.

Vorbesc cu o rudă care ţine o benzinărie. Mi-a spus că nişte autocare cu pelerini s-au tot oprit la ea la staţie. N-au cumpărat nimic, doar au folosit toaleta. Sau zona înconjurătoare.

Aici am ajuns. Unde rămâi mut, doar înregistrezi faptele. Ce mai este de comentat?

Deriva e totală. Contractul Bechtel, de miliarde de dolari, nu a fost găsit. Cazul a fost clasat.

Trecem la SRI. Nu a prins în 26 de ani de existenţă nici un spion. Zero. Însă aflăm dintr-un comunicat de presă că va "investi" 5 (cinci) milioane de euro într-un hotel pe care îl are deja, la Olimp. Aceeaşi schemă pe care o foloseau comuniştii. "Circuitul închis". Trebuie să ţină la secret chiftelele?

Opinia Cititorului ( 19 )

  1. pe vremea lui Basescu era altfel?Avea consilieri mai buni si treaba mergea struna?Uite ca DNA-ul zice altceva...

    1. Totusi in Romania este bine. De ce se neaga tot? Pensiile sunt mari daca ai muncit. Eu am muncit la Interne de ce sa vina altii sa ia pensie mare? Cine a muncit are si cine nu nu. Eu zic ca pe ansamblu este bine si nu trebuie sa se vina sa se nege acum banii pe care ii primim pentru ca totusi am muncit.

      A aparut dezechilibratul. (Rasete la galerie)

      Mesajul 1.1 nu aparține cititorului Cristi C, ci golanului nesimțit care a scris și 1.2 dar și mesajul 5.1 de la editorialul dlui Pârvulescu. Este un psihopat bine cunoscut în lumea ospiciilor.

      Atunci nu mai inteleg cine esti tu. Ca nici tu nu pari intreg la "sisi".

      De ce nu te limitezi să te dai cu capul de propriul zid, fără a ne mai obosi cu tâmpeniile tale? Că oricum nu te doare dovleacul de pe umeri, nătărăule.

      Totusi poti sa vorbesti si normal. Asta era o intrebare in caz ca n-ai priceput. Natarau este cine zice de altul. Cazul tau care n-ai priceput nimic si mai si vorbesti.

      Mesajul 1.6 de analfabet nu aparține cititorului Cristi C ci aceluiași psihopat nesimțit care falsifica mesajele.

      Mai copchile, mai penibilule, te du si nu mai plastografia comentariile, furand. Esti redus mintal sau ce probleme ai? Scrie daca ai ceva de spus, daca nu spala putina.

      Mesajul 1.8 nu apartine cititorului Dascalul ci aceluiasi penibil care a scris si mesajul 1.5.

      Te inseli cotreanta. Acum spala putina ca faci umbra pamantului degeaba. Misel caraghios.

      Mesajul 1.10 de analfabet nu apartine cititorului Dascalul.

      Hai cotreanta, ce te face sa spui ca 1.10 arata necunoasterea alfabetului? Nu vezi ca aberezi miseleste?

      AI MUNCIT DE ZOR TOVARASE SECTORIST.  

      Mai ales ca ai muncit in conditii grele; cum intrai in scara blocului, cum dadeau navala tovarasii/tovarasele care se puneau bine cu regimul si il reclamau pe macelarul Ghita ca vine seara tarziu cu sacosele pline de-i rup mainile...... Si aici incepeau greutatile pentru tine tovarase sectorist; era reclamat tov Ghita, cel care-ti era bunul pretin/ care-ti alimenta familia (tu fiind un bun familist, grijuliu ca orice trantor de familie....) si incepeau noptile nedormite... daca astia reclama si la tov comandant si Ghita recunoaste ca-mi alimenteaza familia? 

      Deci, framantari mari/nesomn, famelie mare..... frica de denunturile la tov comandant...... sa mai zica cineva ca n-ai avut serviciu greu si ca nu meriti pensia mare pe care partidul comunist (pardon, democratia actuala) ti-a dat-o pe merit.

      O nedumerire: munca ta la interne a fost scobitul in nara stanga sau cea dreapta? 

      Esti foarte greu de cap desi acesta este foarte gol. Toate mesajele de aici sunt false, scrise in bataie de joc si cu rea intentie de unii impostori retarzi.

      Dascalul sunt eu, plagiatorule! 

    controalele ANAF in curs de desfasurare la marile banci; concluzii - specularea golurilor legislative pt exportarea profitului, lipsa protectiei consumatorului, lipsa controlului de la BNR, etc, etc...

    Derutant; sare si piper, usturime totala.

    Ma ingrijorez cine ne va mai delecta dupa ce, la 100 de ani, Abaramescu se va pensiona? 

    Idiotenia bandei securiste !

DIN ACEEAŞI SECŢIUNE

Editorial

Citeşte toate articolele din Editorial

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb