BCE ar putea cumpăra obligaţiuni municipale şi regionale

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 13 noiembrie 2015

BCE ar putea cumpăra obligaţiuni municipale şi regionale

Banca Centrală Europeană (BCE) analizează posibilitatea cumpărării de obligaţiuni emise de oraşe, precum Paris, ori regiuni, precum Bavaria, potrivit unor surse citate de Reuters, care arată că instituţia şi-ar putea extinde, astfel, programul de relaxare cantitativă (achiziţii de active), care însumează 1.000 de miliarde de euro.

Este posibil ca achiziţia de obligaţiuni municipale să fie una dintre măsurile care vor fi anunţate lunile următoare, însă va fi introdusă în martie 2016, potrivit Reuters.

Amintim că BCE a lansat, în martie 2015, un program de achiziţii lunare de până la 60 de miliarde de euro, activele cumpărate fiind obligaţiuni ale statelor din zona euro şi bonduri corporatiste. În pofida acestor achiziţii, economia zonei euro înregistrează doar o creştere modestă, astfel că oficialii BCE se gândesc la noi măsuri de stimulare.

Potrivit surselor citate de Reuters, în cadrul pregătirilor pentru următoarea reuniune de politică monetară, care este programată în data de 3 decembrie, BCE analizează eventuala extindere a listei obligaţiunilor achiziţionate prin includerea titlurilor municipale şi regionale.

"Există pieţe mari de obligaţiuni, precum Spania şi Italia. La rîndul său, Franţa are o piaţă bine dezvoltată", a declarat una dintre surse.

Potrivit Thomson Reuters, în prezent există în circulaţie obligaţiuni emise de oraşe şi regiuni europene în valoare de aproape 500 de miliarde de dolari. Anul trecut, regiunile au vândut obligaţiuni de peste 76 miliarde de dolari.

Ieri, preşedintele BCE, Mario Draghi, a anunţat că instituţia este pregătită să extindă, luna viitoare, programul de relaxare cantitativă, deoarece perspectivele economice se înrăutăţesc şi inflaţia scade.

"Semnele unei redresări a inflaţiei s-au diminuat şi sunt vizibile riscurile la adresa creşterii economiei globale şi a comerţului", a declarat Mario Draghi, într-o audiere în Parlamentul European.

Rata anuală a inflaţiei din zona euro a ajuns doar la zero în luna octombrie, de la -0,1% în septembrie, conform estimărilor Eurostat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb