BCE: Băncile au înăsprit accesul la creditele ipotecare

V.R.
Ziarul BURSA #Jurnal de criză / 20 aprilie 2016

BCE: Băncile au înăsprit accesul la creditele ipotecare

Băncile din zona euro au înăsprit standardele pentru acordarea creditelor ipotecare, deşi cererea pentru acest tip de împrumuturi este în creştere, potrivit unui studiu realizat de Banca Centrală Europeană (BCE), care anticipează continuarea tendinţei de înăsprire în acest trimestru.

Studiul BCE scrie că aproximativ 4% dintre băncile analizate din zona euro au raportat o înăsprire a standardelor lor interne pentru acordarea creditelor destinate achiziţiei de locuinţe. Înăsprirea a fost generată de implementarea directivei UE privind creditarea ipotecară, care le cere băncilor să efectueze o analiză mai amănunţită a solicitanţilor de împrumuturi. Totodată, este adusă ca motiv în acest sens o toleranţă mai redusă la risc.

BCE precizează că, în zona euro, băncile din Olanda şi Germania au înăsprit accesul la creditele ipotecare, în timp ce instituţiile financiare din Italia şi Spania au mai relaxat condiţiile.

Pe de altă parte, analiza arată că 81% dintre băncile cuprinse în sondaj şi-au redus veniturile nete din dobânzi ca rezultat al dobânzii negative impuse de BCE la depozite.

Studiul BCE a fost realizat în luna martie, pe un eşantion de 141 de bănci din zona euro.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Ldp inaspreste ?

    1. Nu aveai cum să observi pentru că este scris doar în raportul original. 20% dintre băncile nemțești vor înăspri accesul la credite ipotecare. Motivul dat de sondaj este implementarea directivei 17 europene privind creditele ipotecare. Acesta a fost motivul pentru care 20% dintre băncile germane au înăsprit în acest trimestru. Și acesta este motivul pentru care băncile olandeze au făcut-o în trimestrul trecut.

       

      "Among the largest euro area countries, the net tightening impact of the EU mortgage credit directive was driven by banks in Germany and follows the corresponding impact that banks in the Netherlands had reported in the third quarter of 2015." 

      LDP este o formă degenerată, ultra-agresivă, a unei legi inspirate de directiva 17. Nu este așa cum spune Zamfir ("că ne obligă Parlamentul European") ci, lăsa această posibilitate pentru efectuarea de contracte cu dare în plată, care la noi a devenit obligație pentru orice contract de credit. 

      Deci, da, LDP înăsprește creditarea.

      In Germania si Olanda se aplica Legea darii In Plata de la noi de au inasprit conditiile? De ce dezimformati anonimilor ? Articolul nu are nicio treaba cu Legea Darii In Plata.

      De unde ați scăpat? S-a închis tembelizor TV? Și ați dat buzna să citiți știri economice despre ECB? Ai trecut BAC-ul, frate?

       

      Citește asta:

      "(27) Având în vedere consecințele importante pentru creditori, consumatori și, eventual, pentru stabilitatea financiară a executării silite, este oportun să se încurajeze creditorii să gestioneze în mod proactiv riscul de credit emergent încă dintr-un stadiu incipient și să fie în vigoare măsurile necesare pentru a asigura faptul că creditorii exercită indulgență rezonabilă și fac încercări rezonabile de a soluționa situația prin alte mijloace înainte de inițierea procedurii de executare silită. Atunci când este posibil, ar trebui găsite soluții care țin seama de circumstanțele practice și de nevoile rezonabile aferente traiului zilnic al consumatorului. În cazul în care, după procedurile de executare silită, rămân datorii neachitate, statele membre ar trebui să asigure protecția unor condiții minime de trai și să instituie măsuri pentru a facilita rambursarea, evitând îndatorarea excesivă pe termen lung. Cel puțin în cazul în care prețul obținut pentru bunul imobil afectează suma datorată de consumator, statele membre ar trebui să încurajeze creditorii să ia măsuri rezonabile pentru a obține cel mai bun preț pe bunul imobil executat, în contextul condițiilor pieței. Statele membre nu ar trebui să împiedice părțile la un contract de credit să convină în mod expres că transferul garanției către creditor este suficient pentru a rambursa creditul." 

      Nu mai scrie bancuri de astea Cristi, sti bine ca firmele din Offshore se pisa pe lucrurile acestea.

      Olteanu a spus ca e o lege nu am retinut nr dar tu sigur o sti.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb