BCP caută cumpărător pentru "Millennium Bank" Grecia

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 4 octombrie 2012

BCP caută cumpărător pentru "Millennium Bank" Grecia

"Banco Comercial Portugues" (BCP), a doua mare bancă din Portugalia, caută un cumpărător pentru divizia sa neprofitabilă "Millennium Bank" Grecia, spun surse apropiate situaţiei, citate de presa internaţională.

BCP i-a invitat pe cei interesaţi să-şi depună ofertele până la mijlocul lunii octombrie, conform surselor, care adaugă că unul dintre posibilii ofertanţi este "Eurobank Ergasias" SA, a doua mare bancă din Grecia.

Instituţiile de credit străine încearcă să-şi vândă operaţiunile pe care le deţin în Grecia, către băncile locale, pe fondul temerilor legate de ieşirea ţării din zona euro. Grupul francez "Credit Agricole" SA negociază cu "Alpha Bank" SA vânzarea diviziei "Emporiki Bank" Grecia, la preţul simbolic de 1 euro, iar "Société Générale" SA - a doua mare bancă franceză, a discutat cu "Piraeus Bank" SA pe marginea înstrăinării diviziei elene "Geniki Bank" SA.

BCP, care a obţinut 500 de milioane de euro dintr-o ofertă de drepturi luna trecută, îşi consolidează capitalul şi analizează ce operaţiuni va păs­tra, după ce a primit ajutor de stat. Banca portugheză a injectat capital de 100 de milioane de euro în "Millennium", în ultimele săptămâni, ca să facă activele acestei divizii mai atractive pentru potenţialii cumpărători, au mai afirmat sursele.

Erik Burns, purtător de cuvânt al "Banco Comercial Portugues", a declarat că intenţia băncii este să-şi reducă expunerea pe Grecia sau să acceseze mecanismul de sprijin al statului elen. "Analizăm încă toate variantele", a precizat Erik Burns.

Oficialii "Eurobank" şi cei ai "National Bank of Greece" au refuzat să facă vreo declaraţie cu privire la o eventuală tranzacţie cu BCP.

"Millennium" a avut pierderi de 154 de milioane de euro anul trecut, comparativ cu un deficit de 16 milioa­ne de euro în anul anterior. Banca are active de 6,2 miliarde de euro.

La sfârşitul anului 2011, "Millennium Bank" Grecia avea 199 de sucursale şi 1.200 de angajaţi, potrivit Asociaţiei Băncilor din Grecia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb