BCR a co-finanţat proiecte pentru IMM-uri de peste 33 milioane de lei

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 4 februarie 2010

Clienţii BCR au beneficiat de alocaţii financiare nerambursabile reprezentând peste o treime (35%) din bugetul total de 39,95 milioane lei al Programului.

Clienţii BCR au beneficiat de alocaţii financiare nerambursabile reprezentând peste o treime (35%) din bugetul total de 39,95 milioane lei al Programului.

Banca Comercială Română (BCR) a co-finanţat proiecte de peste 33 milioane lei în cadrul Programului naţional multianual pentru întreprinderile mici şi mijlocii (IMM), 2002 - 2009, potrivit unui comunicat al băncii.

Banca a acordat credite de investiţii şi AFN (Alocaţie Financiară Nerambursabilă) pentru co-finanţarea proiectelor IMM-urilor în baza Convenţiei de colaborare încheiată cu fostul Minister pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale (MIMMCTPL).

Programul s-a derulat în perioada 2007-2009, BCR co-finanţând 132 de proiecte, în valoare totală de 33,2 milioane lei, din care creditele acordate de bancă au fost în valoare de 8,4 milioane lei, alocaţiile financiare nerambursabile încasate de clienţi fiind de 13,8 milioane lei, iar sursele proprii utilizate de beneficiari au fost de 11 milioane lei.

Conform cerinţelor programului, structura de finanţare a unui proiect a fost de maximum 60% din valoarea proiectului - AFN acordată de BCR din fondurile primite de la MIMMCTPL, minim 25% credit de investiţii acordat de BCR şi minim 15% din valoarea proiectului de investiţie, aportul propriu al clientului efectuat exclusiv în numerar.

Clienţii BCR au beneficiat de alocaţii financiare nerambursabile reprezentând peste o treime (35%) din bugetul total de 39,95 milioane lei al Programului. Acesta a fost gestionat de cele nouă bănci comerciale cu care au fost încheiate convenţii de colaborare.

Au fost finanţate, cu precădere, activităţi ale IMM-urilor activând în industria textilă, fabricarea lemnului, a maselor plastice şi a produselor din cauciuc, fabricarea hârtiei, a elementelor din beton pentru construcţii, industria chimică, indus-tria metalurgică, a maşinilor şi echipamentelor, industria pielăriei, industria construcţiilor, recuperarea deşeurilor.

BCR, membră a Grupului Erste, gestionează active de peste 17,2 miliarde de euro. Banca oferă întreaga gama de produse şi servicii pentru populaţie având în prezent 663 de unităţi retail (pentru populaţie şi microîntreprinderi) deschise în întrea-ga ţară în majoritatea oraşelor cu peste 10.000 de locuitori.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb