BCR, obligată de instanţă să restituie comisioanele încasate abuziv

ELENA VOINEA
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 20 decembrie 2012

BCR, obligată de instanţă să restituie comisioanele încasate abuziv

Banca trebuie să plătească un milion de lei către clienţi

BCR: "Este anormal să punem în aplicare decizia primei instanţe, având în vedere ne-epuizarea căilor de atac"

Gheorghe Piperea: "Nu doar băncile execută silit, ci şi clienţii pot executa băncile"

Judecătoria Sectorului 3 a respins contestaţia Băncii Comerciale Române (BCR), în cadrul unui proces colectiv cu 131 de clienţi, prin care instituţia a solicitat suspendarea executării silite hotărâtă anterior de instanţă, potrivit deciziei Judecătoriei.

În urma pronunţării sentinţei, BCR se află în procedura executare silită pentru suma de un milion de lei, pe care trebuie să o plătească către clienţi, comisioanele din contractele de credit fiind declarate de instanţă drept abuzive, ne-a precizat Gheorghe Piperea, avocatul care îi reprezintă pe clienţi.

Domnia sa ne-a spus: "Nu doar băncile execută silit, ci şi clienţii pot executa băncile. Banca a încercat să oprească executarea silită prin mai multe contestaţii, care însă au fost res-pinse. Costurile proceselor băncii se răsfrâng asupra clienţilor şi asupra angajaţilor".

Paul Cristian Lospa, avocat în cadrul "Piperea&Asociaţii", ne-a declarat că asupra conturilor BCR a fost înfiinţată măsura popririi, însă această măsură a fost temporizată (n.r. sus-pendată provizoriu) odată cu introducerea contestaţiei în executare formulată de BCR. Acum, după respingerea contestaţiei formulată de către bancă se va reveni asupra măsurii popririi conturilor BCR, a adăugat domnia sa.

BCR consideră că este anormal să pună în aplicare decizia instanţei, având în vedere faptul că încă nu au fost epuizate toate căile de atac în proces.

Reprezentanţii băncii ne-au declarat: "Decizia primei instanţe de judecată a fost defavorabilă băncii şi executorie. Vom ataca decizia de fond la Curtea de Apel şi, în cazul în care nu vom avea câştig de cauză, vom merge până la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Separat, am contestat decizia de punere în executare, considerând că este anormal să punem în aplicare decizia primei instanţe, având în vedere ne-epuizarea căilor de atac (mai sunt două instanţe care nu s-au pronunţat încă asupra cazului)".

Oficialii BCR au adăugat că, în majoritatea cazurilor de până în prezent, instanţele superioare au dat dreptate băncii în pofida deciziei din prima instanţă.

"Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a pronunţat numai soluţii favorabile BCR în cazul tuturor litigiilor deschise de clienţi împotriva băncii şi ajunse pe masa decizională a Curţii", potrivit BCR.

Având în vedere respingerea contestaţiei de punere în aplicare, conturile băncii vor fi debitate conform deciziei primei instanţe, ne-au mai spus oficialii băncii.

BCR a înregistrat, în primele nouă luni din acest an, o pierdere netă de 762,5 milioane lei (172,1 milioane euro), pe fondul unor provizioane record, în timp ce în aceeaşi perioadă a anului trecut a avut un profit net de 67,6 milioane lei (16,1 milioane euro).

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. oare solutiile favorabile sunt date numai la instantele superioare?! Poate pt ca justitia merge normal in tara, solutiile fiind, in mod corect, pe legi, impotriva bancilor, bancile "intrand in actiune" intr-un singur loc: ICCJ! De ce sa-si bata capul cu procesele in teritoriu, cand totul e aranjat la varf?! Oare chiar nu se mai termina cu sforariile? E mai comod pt jusdtitia din Romania sa seajunga la justitia europeana? Pt ca avand legile si dreptatea de partea lor clientii si avocatii nu se vor opri! Aceste solutii in favoarea bancilor sunt o mare pata pt justitia din Romania! E Craciunul... asa sa le ajute Dumnezeu!

    1. E vizibil că ICCJ rezolvă totul! Pentru că li se permite de către ,,prostime"! Sunt sute de mii care din lene, prostie, comoditate nu dau băncile îb judecată pentru abuzurile din contracte"! Treziţi-vă!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb