BCR: Plafonarea contribuţiilor pe pilonul II de pensii ar putea scoate jucători de pe piaţă

N.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 27 februarie 2009

Îngheţarea contribuţiilor pe piaţa pensiilor obligatorii la 2% din câştigul brut poate scoate din piaţă şi administratori mai mari, cu 100.000 - 200.000 de participanţi, în condiţiile în care acţionarii lor decid că nu mai este o afacere bună, a declarat, ieri, directorul general al BCR Fond de Pensii, potrivit NewsIn.

Bugetul pe 2009 prevede blocarea nivelului contribuţiei virate către fondurile de pensii private obligatorii la 2% din salariul brut în acest an.

"Plafonarea contribuţiei poate să-i facă pe mulţi acţionari să spună că poate este momentul să iasă din această afacere, pentru că în România nu te poţi baza pe nimic", a menţionat directorul general al BCR Fond de Pensii, Simona Diţescu.

Ea a explicat că acţionarii acestor administratori au investit bani în ideea că, într-o anumită perioadă de timp, obţin nişte venituri. "Investitorii străini pot considera că investiţia în România nu mai este atât de profitabilă cum au crezut iniţial", a explicat ea.

Şeful BCR Fond de Pensii a mai spus că se aşteaptă ca în acest an să mai iasă fonduri de pensii obligatorii din piaţă, în special cele cu mai puţin de 50.000 de participanţi.

Potrivit legii, un fond de pensii trebuie să aibă minimum 50.000 de participanţi după primii trei ani de la data constituirii ca să rămână pe piaţă.

Diţescu a completat că administratorii cu peste 100.000 de participanţi îşi pot susţine activitatea, în condiţiile în care îşi sporesc constant numărul de contribuabili.

Legea mai prevede că, începând cu 1 ianuarie a fiecărui an, după implementarea sistemului de pensii private obligatorii, cota de contribuţie la sistemul pensiilor obligatorii creşte anual cu 0,5%, până ajunge la 6% din venitul brut al salariaţilor, într-un interval de opt ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb