BCR pune la dispoziţia companiilor conturi operaţionale pentru plata defalcată a TVA

Andrei Stan
Bănci-Asigurări / 20 septembrie 2017

BCR pune la dispoziţia companiilor conturi operaţionale pentru plata defalcată a TVA

"Banca Comercială Română" (BCR) afirmă că este pregătită să vină în sprijinul companiilor care optează pentru plata defalcată a TVA, conform noii legislaţii în vigoare, se arată într-un comunicat al băncii, trimis Redacţiei.

BCR precizează că a deschis deja primele conturi dedicate, la cerere, iar în perioada imediat următoare va deschide conturi de TVA în mod automat tuturor companiilor plătitoare de TVA care operează prin bancă. Constituirea şi administrarea conturilor, precum şi efectuarea de plăţi electronice şi încasări prin ordin de plată, sunt gratuite.

Alexandra Pătrulescu, director executiv al direcţiei Management Produse Corporate & Markets, a declarat: "Suntem conştienţi că eficienţa operaţională reprezintă unul dintre punctele-cheie ale oricărei companii care îşi propune să respecte legislaţia şi, în acelaşi timp, să rămână competitivă. Credem că avem datoria să sprijinim firmele din România, motiv pentru care am investit un amplu efort de dezvoltare pentru operaţionalizarea rapidă a unui pachet special pentru plata defalcată a TVA. Nu vom percepe astfel niciun comision pentru deschidere şi administrare sau pentru tranzacţiile electronice. Am deschis deja primele conturi, deci suntem pregătiţi să o facem în orice moment".

Oferta BCR pentru plata defalcată a TVA este următoarea: zero lei comision la deschiderea contului; zero lei comision de administrare, zero lei pentru plăţile electronice intra şi interbancare (excepţie comisioanele SENT şi ReGIS); zero lei la încasările intra şi interbancare prin ordin de plată.

Excepţie fac încasările prin cec sau bilet la ordin, precum şi depunerea de ordine de plată la ghişeu, pentru aceste operaţiuni aplicându-se aceleaşi comisioane specifice contului curent deţinut de fiecare companie.

"Pentru a facilita mai departe acest proces, BCR a ales să deschidă conturile de TVA oricând, la cererea companiilor", se arată în comunicat. În perioada imediat următoare, acestea vor fi deschise şi automat pentru toţi clienţii persoane juridice plătitoare de TVA, fără a fi nevoie de o cerere suplimentară din partea companiilor. BCR va comunica imediat codul IBAN şi condiţiile de funcţionare aferente. Companiile vor avea dreptul să opteze pentru păstrarea contului sau renunţarea unilaterală la acesta în termen de 90 de zile de la comunicare, pe întreaga perioadă neaplicându-se niciun comision de deschidere sau de administrare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb