BCR reduce dobânzile la credite în lei şi depozite în lei şi euro

N.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 2 iulie 2009

Banca Comercială Română (BCR) a redus, de ieri, dobânzile la credite în lei şi depozite în lei şi euro, ca urmare a măsurilor de politică monetară adoptate de BNR, precum şi a evoluţiilor de pe pieţele monetar-valutare, a anunţat banca, într-un comunicat.

"În sfera creditării, BCR scade dobânzile la împrumuturile în lei pentru clienţii corporativi cu până la 3 puncte procentuale, în funcţie de tipul de dobândă ataşat (dobândă fixă, variabilă sau legată de indicele ROBOR), scadenţă (termen scurt, mediu şi lung) şi profilul de risc al clientului", se arată în comunicatul BCR.

Noile dobânzi vor fi aplicate creditelor nou acordate precum şi, în cazul celor cu dobândă variabilă, creditelor aflate în sold. Astfel, nivelul curent al dobânzilor la creditele corporate acordate de BCR porneşte de la 13% (în funcţie de valoarea ROBOR şi de profilul de risc al clientului). La creditele în valută, nivelul dobânzilor rămâne nemodificat, a precizat banca.

Totodată, BCR a diminuat şi nivelul dobânzilor la depozite şi conturi de economii.

Astfel, pentru persoane juridice, scăderea este cu până la 0,5 puncte procentuale la depozitele standard în lei şi euro şi la contul Ideal BCR, dobânzile ajungând în prezent până la 11,5% pe an la lei şi 3,8%/an la euro. Pentru contul BCR Ideal Micro, dobânzile scad cu până la 1 p.p. la lei şi 0,5 p.p. la euro, pe tranşe valorice.

Pentru populaţie, la depozitele în lei cu dobândă fixă, scăderea este cuprinsă între 0,25 puncte procentuale şi 1,75 puncte procentuale, în funcţie de suma economisită, iar la depozitele în euro dobânda va avea o scădere de cel mult 1 punct procentual. Şi la contul de economii Maxicont BCR dobânda va fi redusă cu un procent la lei şi cu 0,5 p.p.-0,75p.p. (în funcţie de suma economisită) la euro.

"Noile rate ale dobânzilor vor fi aplicabile atât depozitelor nou des­chise, cât şi celor prelungite automat începând cu 1 iulie", se mai arată în comunicatul BCR.

BCR, membră a grupului Erste, gestionează active de peste 17,1 miliarde euro şi are în prezent 652 de unităţi retail (pentru populaţie şi microîntreprinderi), precum şi 50 de centre de afaceri pentru IMM-uri şi companii mari.

BCR emite 25 tipuri de carduri de credit şi de debit şi are o reţea de peste 1.900 de bancomate (ATM) şi peste 15.000 de terminale electronice operaţionale la comercianţi pentru plata cu card (POS).

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Curios cum scade dob.doar la creditele in lei ? dar la cei cu credite in euro nu va ganditi ? nevoia m-a facut sa fac in euro ptr. ca imi dadea o suma mai mare, de-asta am facut in euro, de la 3,6 lei/euro, am ajuns la 4,7 ; vai de capul nostru; de-abia ne putem descurca !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb