BCR şi Erste Group finanţează Eurowind Energy cu peste 65 milioane euro pentru construcţia parcului eolian de la Pecineaga

F.D.
Bănci-Asigurări / 22 aprilie

BCR şi Erste Group finanţează Eurowind Energy cu peste 65 milioane euro pentru construcţia parcului eolian de la Pecineaga

Eurowind Energy, firmă pe piaţa de energie regenerabilă din Europa, dezvoltator şi operator de proiecte eoliene, solare şi hibride, a semnat o facilitate de credit în valoare de 65,33 de milioane de euro pentru construcţia parcului eolian de la Pecineaga, cu o capacitate totală de 48 MW. Banca Comercială Română SA (BCR) şi Erste Group Bank AG (Erste Group) au finanţat în proporţie egală creditul de investiţii, fiecare contribuind cu 32,66 milioane de euro. Creditul are maturitate la final de 2040 şi acoperă 70% din costurile totale de dezvoltare ale parcului de la Pecineaga, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

În plus, cele două bănci asigură un pachet mai amplu în valoare de 18 milioane de euro, ce include finanţarea TVA aferentă investiţiilor şi alte produse dedicate susţinerii proiectului Pecineaga.

Parcul eolian de 48 MW de la Pecineaga, dezvoltat de Eurowind Energy, este programat să devină funcţional în primul trimestru al anului 2025. Acesta va avea o capacitate de producţie de aproximativ 176.000 MWh pe an şi va putea alimenta până la 48.000 de gospodării cu energie verde. Parcul eolian presupune o investiţie de aproximativ 93 de milioane de euro.

"BCR are un rol activ în promovarea tranziţiei către o economie verde, iar finanţarea pentru Eurowind Energy confirmă expertiza noastră şi cooperarea pentru dezvoltarea unui sector energetic sustenabil. Oferim un portofoliu amplu, care susţine importanţa strategică a României în asigurarea securităţii energetice a regiunii, ce include instrumente financiare, dar şi soluţii adaptate proiectelor de energie regenerabilă şi eficienţă energetică. De altfel, ne folosim de fiecare oportunitate ca să aducem în atenţie avantajele surselor de energie verde, dar şi faptul că România beneficiază de diversitate climatică şi energetică", a declarat Mihaela Iorga, corporate executive manager BCR.

Banca Comercială Română SA şi Erste Group AG au acţionat în calitate de Aranjori Principali Mandataţi şi Bănci Finanţatoare, BCR având şi rol de agent de Garanţii şi Bancă de Cont.

"Parcul eolian de la Pecineaga este primul nostru proiect din noul val al energiei regenerabile din România. Eurowind Energy consideră România o piaţă de creştere atractivă, iar pentru a ne putea îndeplini potenţialul de dezvoltare avem nevoie de parteneri precum BCR şi Erste Group, care pot evalua atât relevanţa proiectelor, cât şi valoarea lor comercială, finanţând tranziţia verde a României", a declarat Adrian Dobre, country manager Eurowind Energy România.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Din banii cui?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb