BCR va emite obligaţiuni pe termen mediu de 3 miliarde euro

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 6 august 2009

Banca Comercială Română (BCR) a adoptat un program de emitere de obligaţiuni pe termen mediu - Medium Term Notes (MTN) - care permite atragerea de finanţări prin intermediul emisiunilor de obligaţiuni de diferite tipuri şi în diferite valute, în valoare totală de 3 miliarde euro, a anunţat, ieri, banca.

"Programul MTN reprezintă o premieră absolută pe piaţa bancară româ­nească", a declarat Florian Dangl, director executiv al Direcţiei Adminis­trarea Bilanţului BCR. Domnia sa a mai adăugat: "Este primul program MTN realizat de o bancă locală pe piaţa internaţională de capital. Acesta reprezintă un instrument de diversificare a surselor de finanţare, ce permite BCR atragerea de resurse pe baza unei documentaţii simplificate, standardizate, acceptată de investitori. BCR are posibilitatea să ofere obligaţiuni investitorilor retail şi instituţionali, principala ţintă fiind investitorii locali".

BCR are posibilitatea să atragă finanţări prin emisiuni de obligaţiuni de diferite tipuri (obligaţiuni cu dobândă variabilă, dobândă fixă sau cupon zero, obligaţiuni legate de indecşi, fonduri sau acţiuni, obligaţiuni denominate în mai multe valute, obligaţiuni subordonate etc.) şi în diferite valute. Documentaţia aferentă Programului a fost aprobată de autoritatea pieţei de capital din Luxemburg şi notificată prin passporting în România.

Emisiunile viitoare de obligaţiuni vor putea fi listate şi tranzacţionate atât pe pieţe internaţionale, cât şi la Bursa de Valori Bucureşti.

Aranjorul Programului MTN a fost Erste Group Bank AG. Consultanţa legală a fost asigurată de o echipă de avocaţi din birourile din Bucureşti şi Amsterdam ale firmei de avocatură Clifford Chance.

BCR este cea mai importantă instituţie bancară din România gestionând active de peste 17,2 miliarde euro. Banca are în prezent 653 de unităţi retail (pentru populaţie şi microîntreprinderi) deschise în întreaga ţară în majoritatea oraşelor cu peste 10.000 de locuitori.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb