BCR vrea să crească cu 20% cofinanţările pentru proiecte europene

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 7 iulie 2010

Ramona Ivan

Ramona Ivan

Banca Comercială Română va majora cu circa 20% volumul cofinanţărilor acordate pentru proiectele din fonduri europene, potrivit Ramonei Ivan, director executiv al direcţiei instituţii financiare din cadrul băncii.

"Anul acesta ne-am propus o ţintă în creştere cu o cincime faţă de anul trecut în ceea ce priveşte volumul cofinaţărilor acordate pentru proiecte de fonduri europene şi suntem în grafic. Este mai bine decât anul trecut", a explicat doamna Ivan.

Anul trecut, BCR a confinanţat circa 600 de proiecte din fonduri europene.

Potrivit doamnei Ivan, valoarea medie a unui proiect este undeva în jur de 900.000 de euro, pentru că există proiecte foarte mari, de exemplu pe partea de mediu, câştigate prin licitaţie, dar şi multe pe agricultură.

De asemenea, Ramona Ivan a mai subliniat că se aşteaptă la proiecte mari şi pe partea de transporturi, pentru că acest sector generează cele mai multe efecte la nivel economic, explicând totodată că proiectele pe segmentul transporturi nu sunt complicate din punct de vedere tehnic şi că, de exemplu, gradul de acordare pentru proiectele de mediu, care sunt mai dificile, este de aproximativ zece ori mai mare.

"Ne interesează şi proiectele mari, pentru că degeaba avem 100.000 de beneficiari în zonă, dacă într-un final ei pierd pentru că pe acolo nu trece drumul sau calea ferată", a explicat Ivan, menţionând că ţara noastră ar trebui să se concentreze pe lucruri realizabile.

"Nu aş spera la lucruri care nu se pot rezolva peste noapte. S-a vorbit aici despre parteneriatul public - privat. În România se vorbeşte de foarte mulţi ani de parteneriate de tip public privat, într-un final s-a făcut şi o lege, dar lucrurile nu sunt neapărat foarte clare şi 100% coerente. Mai devreme de un an de zile pe partea de parteneriat public-privat în România nu văd realizări, dar trebuie să ne concentrăm pe ceea ce se poate face", a explicat directorul din cadrul BCR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb