BEI acordă BCR Leasing un împrumut de 15 milioane euro

G.S.
Bănci-Asigurări / 13 februarie 2014

Banca Europeană pentru Investiţii (BEI) acordă BCR Leasing un împrumut de 15 milioane euro pentru finanţarea întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM), a întreprinderilor cu capitalizare medie şi a entităţilor publice din Romania care implementează proiecte în industrie, servicii şi infrastructură, potrivit unui comunicat de presă.

Împrumutul de 15 milioane euro acordat BCR Leasing IFN S.A reprezintă o primă tranşă dintr-o linie de credit totală de 75 milioane Euro convenită cu EIB.

"Acest împrumut se înscrie în strategia prioritară a BEI de a sprijini IMM-urile din Europa, în mod special în actualul context economic dificil. În acest scop, BEI îşi uneşte forţele cu instituţii financiare bine consolidate, precum BCR Leasing, care cunosc piaţa locală şi care numără printre clienţii lor întreprinderi mici şi mijlocii, întreprinderi cu capitalizare medie şi entităţi publice", potrivit sursei citate.

În particular, IMM-urile vor fi sprijinite în activitatea de achiziţie, renovare sau extindere a activelor corporale (cu excepţia terenurilor), de investiţii în cercetare şi dezvoltare, de consolidare a retelelor de distribuţie pe pieţele naţionale sau pe alt pieţe din UE şi în acoperirea cerinţelor de capital de lucru pe termen mediu şi lung pentru finantarea activităţilor comerciale obişnuite.

Entităţile din sectoarele publice care întreprind investiţii în infrastructură la scară mică şi medie sau investiţii comunitare sustenabile vor fi eligibile pentru a beneficia de asistenţă în scopul îmbunătăţirii serviciilor publice în domeniul transportului, energiei, deşeurilor, telecomunicaţiilor, apei, sănătăţii, educaţiei şi locuinţelor sociale, se mai arată în comunicat.

Mihai Tănăsescu, vicepreşedinte BEI responsabil pentru România, a declarat: "Fondurile BEI vor fi disponibile cu ajutorul unui nou intermediar al BEI - BCR Leasing - în vederea facilitării accesului IMM-urilor, întreprinderilor cu capitalizare medie şi municipalităţilor la finanţări pe termen lung. Noua facilitate va consolida asistenţa acordată de BEI către IMM-uri şi întreprinderi cu capitalizare medie şi va sprijini competitivitatea şi productivitatea acestora. Dat fiind că aceste entităţi reprezintă motorul economiei româneşti, această operatiune va avea un impact pozitiv asupra perspectivelor de creştere economică şi de creare a locurilor de muncă".

La rândul său, Bogdan Speteanu, CEO al BCR Leasing, a menţionat: "Finanţarea noastră are o strânsă legătură cu economia reală şi cu sectorul de producţie. Noi avem convingerea că dezvoltarea resurselor financiare pe care am întreprins-o împreună cu BEI va ajuta firmele locale şi utilitătile publice să devină mai eficiente, inovatoare şi competitive".

Împrumutul BEI către BCR Leasing este acordat în baza Planului Comun IFI pentru Dezvoltare în Europa Centrală şi de Sud-Est, care este destinat să îmbunătăţească accesul la finanţări pe termen lung pentru IMM-urile din Europa în vederea ameliorării efectelor crizei financiare.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb