BERD a finanţat HVB Bank cu 10 milioane de euro, pentru acordarea de credite ipotecare

Costi Dobrea
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 7 decembrie 2004

"HVB Bank Romania" va primi de la "Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare" (BERD) o finanţare de 10 milioane euro, pentru acordarea de credite ipotecare persoanelor fizice. Acesta este cel de-al cincilea împrumut acordat de BERD sistemului bancar din ţara noastră şi primul acordat "HVB Bank". Peste 8.600 de persoane au devenit, în ultimii ani, proprietari de locuinţe.

Jean-Marc Peterschmitt, director al departamentului Bank Lending din cadrul BERD, a precizat că "cererea românilor privind creditele pentru locuinţe este foarte pronunţată, iar BERD împreună cu HVB Bank România şi alte bănci locale sînt gata să iasă în întîmpinarea acestei nevoi". Mai mult, prin susţinerea procesului de dezvoltare a portofoliilor de credite ipotecare, BERD se implică în accentuarea competiţiei care defineşte acest sector, aspect care va funcţiona în avantajul clienţilor, a adăugat domnia sa.

În pofida valorii creditelor ipotecare, care se ridică în România la peste un miliard de euro, una dintre principalele constrîngeri ale pieţei este reprezentată de maturitatea fondurilor disponibile.

"Împrumutul BERD, oferit pentru 12 ani, ne asigură finanţarea pe termen lung necesară pentru extinderea şi diversificarea portofoliului de credite ipotecare. Dezvoltarea aces-tui segment este foarte importantă pentru HVB şi banca şi-a propus ca, în perioada următoa-re, să ofere credite ipotecare de pînă la 100.000 euro clienţilor săi persoane fizice", a declarat preşedintele HVB Bank Româ-nia, Dan Pascariu.

"HVB Bank Romania" şi-a început activitatea în ţara noas-tră în 1998 şi este succesorul legal al "Bank Austria Creditanstalt". Un eveniment important în activitatea băncii l-a constituit fuziunea "Bank Austria AG" cu "HypoVereinsbank AG", în urma căreia "HVB Group" a devenit una dintre principalele instituţii financiare din Europa. În cadrul HVB Group, "Bank Austria Creditanstalt" este responsabilă pentru întreaga activitate din Europa Centrală şi de Est, coordonînd cea mai mare reţea din regiune, cu 900 de sucursale în 11 ţări.

"HVB Bank Romania" este membră a HVB Group şi deserveşte un număr de peste 25.000 de clienţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb