BERD va finanţa cu 300 milioane de dolari achiziţiile de gaze ale Ucrainei

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 26 octombrie 2015

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) va finanţa cu 300 de milioane de dolari achiziţiile de gaze ale Ucrainei din această iarnă, cu condiţia reformării companiei energetice naţionale Naftogaz, în urma unui acord semnat vineri, la Berlin, în prezenţa cancelarului german Angela Merkel şi a premierului ucrainean Arseni Iaţeniuk.

Naftogaz va utiliza împrumutul de la BERD pentru achiziţia a circa 1,1 miliarde de metri cubi de gaze, care vor fi folosite la completarea stocurilor strategice de gaze, înainte de intrarea în iarnă, se arată într-un comunicat al instituţiei financiare.

Împrumutul din partea BERD este condiţionat de un program de restructurare a Naftogaz, care include crearea unui consiliu de supraveghere format din directori independenţi şi calificaţi, introducerea unui audit intern, înfiinţarea unor funcţiuni de conformitate, anticorupţie şi de management al riscurilor şi o structură de proprietate şi de management conforme cu practicile internaţionale.

Acordul a fost semnat de directorul general al BERD pentru Energie şi Resurse Naturale, Riccardo Puliti, şi directorul general al Naftogaz, Andri Kobolev, potrivit Mediafax.

Împrumutul de 300 de milioane de dolari, pe termen de trei ani, face parte din eforturile internaţionale de creştere a securităţii energetice a Ucrainei, prin susţinerea diversificării furnizorilor de gaze şi a rutelor de aprovizionare.

Comisia Europeană a jucat un rol foarte activ în toate iniţiativele de îmbunătăţire a securităţii energetice a Ucrainei şi a reformelor în sector, conform sursei citate. În paralel, Banca Mondială şi Banca Europeană pentru Investiţii lucrează la un program de facilităţi financiare, având aceleaşi obiective.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb