BESTJOBS:  Aproape jumătate dintre angajaţi sunt de părere că vaccinarea ar trebui să devină obligatorie pentru a se simţi în siguranţă la birou

Miscellanea / 28 mai 2021

Aproape jumătate dintre angajaţi sunt de părere că vaccinarea ar trebui să devină obligatorie pentru a se simţi în siguranţă la birou

Odată cu instalarea treptată a stării de relaxare, revenirea la birou devine o opţiune viabilă pentru tot mai multe dintre companii. În acest context, se discută despre posibilitatea de a organiza centre de vaccinare a angajaţilor chiar la locul de muncă, în timp ce zeci de companii au făcut deja acest demers. Conform unui sondaj realizat pe platforma BestJobs, 48% dintre angajaţi sunt de părere că vaccinarea ar trebui să devină obligatorie pentru a se simţi în siguranţă la birou, conform unui comunicat remis redacţii.

Mai mult, 57% dintre angajaţi au declarat că s-ar simţi mai în siguranţă dacă ar şti că toţi colegii sunt vaccinaţi, în timp ce pentru 10% este mai important să fie ei înşişi vaccinaţi, mai arată sondajul BestJobs. 33% declară că nu cred în vaccin.

Când vine vorba de întoarcerea la birou, angajaţii îşi fac în continuare griji cu privire la starea lor de sănătate şi la riscul de îmbolnăvire cu virusul COVID-19. Cea mai mare îngrijorare este legată de respectarea regulilor de distanţare şi a regulilor de igienizare şi dezinfecţie a spaţiilor (38%).

Pentru a se simţi mai în siguranţă în cazul întoarcerii la birou, angajaţii consideră că este de datoria angajatorilor să faciliteze vaccinarea anti-Covid a echipei (27%), să aibă proceduri de curăţenie şi dezinfecţie mai stricte (21%) şi să permită lucrul cât mai mult de acasă (20%). În proporţii mai mici, angajaţilor le-ar conveni mai mult să nu fie nevoiţi să participe la întâlniri cu persoane din afara companiei (15%) şi să fie informaţi în permanenţă despre cazurile de îmbolnăvire ale oamenilor din companie (13%).

Dacă totuşi li se va impune revenirea la birou, 22% dintre respondenţi se arată preocupaţi şi de sistemul de ventilaţie al clădirilor, care nu ar împrospăta suficient aerul din încăpere. Un alt motiv pentru care angajaţii cred că munca de la birou i-ar putea expune la riscuri este teama că nu vor primi suficiente materiale sau echipamente de protecţie şi dezinfectare (21%).

Necesitatea de a călători în interes de serviciu este privită cu reticenţă de doar 14% dintre respondenţi şi chiar mai puţini (6%) au o problemă cu faptul că nu se poartă masca la locul de muncă.

Contextul pandemiei a adus provocări pe toate planurile, dar mai ales pe cel profesional. Pe lângă riscul de a se infecta cu virusul COVID-19, angajaţii se tem cel mai tare că nu îşi pot găsi un loc de muncă mai bun (26%), că vor fi nevoiţi să muncească mai mult pentru acelaşi salariu (21%) sau că îşi vor pierde locul de muncă (15%). Pentru 8% dintre ei, cea mai mare îngrijorare este că le poate scădea salariul.

Sondajul a fost efectuat în perioada 17 - 24 mai pe un eşantion de 1.026 utilizatori de internet din România.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Vaccinatilor, daca incepeti sa mergeti la petreceri, in cluburi, o sa va infectati, cu tot vaccinul vostru cu tot. Si o sa va imbolnaviti copiii sau pe alte persoane de acasa. Vaccinul nu va protejeaza de infectii.

    1. În mare protejează. Iar cei care fac totuși boala, deși sunt vaccinați, fac o formă mult mai ușoară. Riscul de a face forme grave ce pot duce la deces e mult diminuat pentru cei vaccinați.

      Dacă într-adevăr e așa cum zici, de ce-și fac unii griji că vecinul de birou sau bloc nu s-a vaccinat??

      Întreabă-i pe ei. Habar n-am. Și oricum e irelevant că-și fac griji.

      Faptul că-și fac ei griji nu invalidează ce am spus eu. 

    Minciuni

    Aproape jumătate din angajați , nicidecum majoritatea angajaților nu doresc vaccinul pentru a se simți în siguranță

    Bănuiesc că primiți bani mulți pentru propagandă 

    1. De unde știi tu ce-și dorește majoritatea și care sunt motivațiile fiecărei persoane de a se vaccina sau nu?

      Pare că mai degrabă tu faci propagandă.  

      Avem deja aproape 2 luni, stropite cu manele penibile, indivizi ridicoli, promouri de zeci de milioane și în unele cazuri chiar constrângeri indirecte (ex: casa de avocatură din Cluj Napoca, studenții obligați să se vaccineze pentru a intra la cursuri, etc).

      În tot răstimpul ăsta s-a vaccinat cam 25-30% din populația eligibilă. 

      Deci lumea (în general) nu se aruncă cu capul înainte să se vaccineze. Nu e propagandă, acestea sunt datele!

      Propagandă jegoasă e ceea ce face Best Jobs: dintr-o marjoritate reticentă la vaccinare, ăia aleg (sau inventează) un sub-set de date prin care să facă propagandă obligativitatea vaccinării. 

    Rusine, Bestjobs, pt minciunile astea!!!

    bestjobs si-a luat mita spaga sa scoata in piata cifrele astea

    minciuni ! 

    Am iesit aseara in clubul interbelic pe calea victoriei. Era full, ca pe vremuri.

    S-au saturat oamenii de prostiile astea... 

    Pacat ca la 12 s-a dat stingerea.

    Sper ca catzu matzu sa scoata restrictea asta tampita. Si-asa ca nu are nici-un sens. Libertatea noastra, a oamenilor de rand, depinde de un numar fabricat de cei ce ne conduc.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb