Bîcu Florin-Ioan şi Horobeţ Neculai au fost trimişi în judecată pentru trafic de influenţă

M.D.
Anticorupţie / 16 aprilie 2018

Bîcu Florin-Ioan şi Horobeţ Neculai au fost trimişi în judecată pentru trafic de influenţă

Conform comunicatului de presă remis către Redacţie, Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Iaşi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 14 aprilie 2018, a inculpatului Horobeţ Neculai, avocat în cadrul Baroului Vaslui, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de trafic de influenţă, ambele în formă continuată.

De asemenea, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile, începând cu data de 14 aprilie 2018, faţă de inculpatul Bîcu Florin-Ioan, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: trafic de influenţă în formă continuată şi complicitate la trafic de influenţă în formă continuată.

Conform procurorilor, există date şi fapte care pun bazele următoarei stări de fapt.

În perioada septembrie-octombrie 2017, inculpatul Horobeţ Neculai în calitate de avocat în cadrul Baroului Vaslui, a pretins şi primit de la o persoană (martor în cauză), direct sau prin intermediul celuilalt inculpat, în mai multe tranşe, suma totală de 1.500 euro, pentru a-şi trafica influenţa pe care a pretins că o are asupra poliţiştilor din cadrul I.P.J. Vaslui - Serviciul Rutier. Concret, inculpatul a promis persoanei respective, care era cercetată cu privire la săvârşirea unor infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, că-i va determina pe poliţişti să-i restituie permisul de conducere.

Într-un context asemănător, în perioada decembrie 2017 - aprilie 2018, cei doi inculpaţi au pretins de la o altă persoană (martor în cauză) suma totală de 2.400 euro şi au primit, în mai multe tranşe, suma totală de 1.900 euro şi 400 lei, pentru a determina pe lucrătorii din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Vaslui să elibereze pe numele acesteia din urmă un permis de conducere, fără susţinerea examenului auto.

Inculpaţilor Horobeţ Neculai şi Bîcu Florin-Ioan li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 14 aprilie 2018, inculpatul Horobeţ Neculai a fost prezentat judecătorilor din cadrul Curţii de Apel Iaşi care au emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb