Biden denunţă drept "scandaloasă" decizia Rusiei de a suspenda Acordul de Istanbul privind exportul cerealelor ucrainene

S.B.
Internaţional / 30 octombrie 2022

Biden denunţă drept "scandaloasă" decizia Rusiei de a suspenda Acordul de Istanbul privind exportul cerealelor ucrainene

Preşedintele american Joe Biden denunţă drept "scandaloasă" decizia Rusiei de a suspenda Acordul de la Istanbul privind exportul cerealelor ucrainene, vital în aprovizionarea alimentară mondială, informează news.ro.

"Este pur şi simplu scandalos. Nu aveau niciun motiv să facă asta", a declarat Joe Biden după ce a votat antricipat în alegerile de la jumătate de mandat, în fieful său din Wilmington, în Delaware (est).

Rusia a anunţat sâmbătă că-şi suspendă participarea la acest acord, în urma unui atac cu dronă care a vizat sâmbătă dimineaţa Flota rusă la Marea Neagră, cu cartierul general în Golful Sevastopol, în Crimeea anexată.

Rusia foloseşte "alimentaţia ca armă", a denunţat un purtător de cuvânt al Consiliului Securităţii Naţioanle (NSC) de la Casa Albă, denunând această decizie a Moscovei.

"Rusia încearcă încă o dată să folosească războiul pe care l-a iniţiat ca pretext pentru a se servi de alimentaţie ca de o armă, ceea ce afectează în mod direct ţări aflate la nevoie şi preţuri ale unor mărfuri alimentare în întreaga lume şi exacerbează crize umanitare deja grave şi insecuritatea alimentară", a denunţat, într-un comunicat, Adrienne Watson.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Revoltator,

    americanii care detin cca. 28 % din terenurile agricole

    din Ucraina nu pot valorifica recoltele 

    1. Revoltator,

      corelati-va datele ca apar tot felul de procente si va pierdeti credibilitatea 

      Ucraina oricum nu mai detine

      nici jumătate din pamantul

      agricol al tarii 

      o sursa oficiala?

      China a recunoscut oficial 18 %,

      USA nu a dat centralizat,dar se 

      poate consulta lilsta firmelor cu activitate

      agricola din Ucraina nu este secret de stat 

    European Union calls on Russia to reverse the decision to suspend its participation in the grain deal, said EU foreign policy chief Josep Borrell

    Eh, Borelule.... cum este acum metafora cu "gradina" care trebuie sa se inarmeze sa atace prima "jungla" ca sa nu fie surprinsa.... Cum este mai rasistule acum? Du-te in jungla si culege-ti hrana singur. "Jungla" care reprezinta 75-80% din populatia planetei si majoritatea PIB-ului planetar, nu o va mai culege pentru tine. 

    Ce altceva sa faca o Rusie depasita si umilita militar? Ameninta si ii incurca pe ceilalti, macar atat pot face si ei pentru binele populatiei globale.

    Foarte bine fac rusii, a fost o greseala acordul de la Istanbul. Traim pe impunerile SUA si UE, greieri, melci, viermi, vom manca, maine, poimaine. Ei sa exporte si in schimb sunt trimisi in Ucraina si mai multi mercenari din SUA, UK si UE. Va veni si nucleara cat de curand.

    1. la semnare spuneau ca rusii sunt smecheri ca pot sa exporte ani de zile iar ucrainienii doar cateva luni, acum gata, e greseala?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb