BIHOR: Municipiul Oradea şi alte patru localităţi au rata de infectare de peste 4 la mie

A.P.
Miscellanea / 27 martie 2021

Municipiul Oradea şi alte patru localităţi au rata de infectare de peste 4 la mie

Autorităţile din Oradea au aprobat, sâmbătă, impunerea noilor restricţii privind circulaţia persoanelor şi orarul de funcţionare pentru agenţii economici, în cinci localităţi unde indicele de infectare depăşeşte 4 la mie şi în alte trei localităţi care raportează o rată de infectare de peste 7,5 la mie. Printre localităţile cu restricţii suplimentare se numără municipiul Oradea, potrivit news.ro.

Conform datelor furnizate de Prefectura Bihor, analiza realizată de Direcţia Publică de Sănătate Bihor în baza noii metodologii de calcul a incidenţelor arată că la nivelul judeţului Bihor există trei localităţi cu incidenţă de peste 7,5 cazuri la 1.000 locuitori, respectiv Cetariu, Valea lui Mihai, Curtuişeni şi cinci oraşe şi comune cu incidenţă de peste 4 cazuri la 1.000 locuitori, respectiv municipiul Oradea şi comunele Mădăras, Sălacea, Sântandrei, Vârciorog.

În cele trei localităţi cu incidenţa de peste 7,5 cazuri la 1.000 locuitori, activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de comerţ sau prestări de servicii este restrânsă la intervalul orar 5:00 - 18:00, iar în cele cinci cu incidenţa de peste 4 cazuri la 1.000 locuitori, activitatea operatorilor economici în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică este restrânsă la intervalul orar 5:00 - 18:00, în ambele situaţii excepţie făcând unităţile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum şi operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane care utilizează autovehicule cu capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto, şi cei din domeniul transportului rutier de mărfuri care utilizează autovehicule cu masa maximă autorizată de peste 2,4 tone, care îşi pot desfăşura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.

În ceea ce priveşte circulaţia persoanelor, la incidenţa de peste 7,5 cazuri la 1.000 locuitori se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 20:00 - 5:00, cu excepţiile prevăzute de lege, iar acolo unde incidenţa de peste 4 cazuri la 1.000 locuitori se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20:00-05:00, cu excepţiile prevăzute de lege, precizează hotărârea adoptată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bihor.

Autorităţile bihorene au actualizat şi scenariile de funcţionare a unităţilor didactice. Astfel, 350 de şcoli şi grădiniţe funcţionează în scenariul verde, 264 în scenariul galben şi 100 de unităţi de învăţământ intră în scenariul roşu.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Rata deceselor este mai importanta ca rata infectarilor!!!!

    Ce treaba are una cu alta? 

    Asa si cu Gripa are rata de 20 la mie!!!! 

    articole stupide! 

    Oricum piramida populatie demonstreaza fara echivoc decese naturale de peste suta de mii pe an!!!

    1. Binele social este deservit prin astfel de comunicate si articole alarmiste cu frecventa zilnica.

      Repetitia este mama invataturii, asa ca daca astfel de stiri iti sunt servite zilnic, pana la urma intra in sinapsa si devine 'second nature'. 

      Oradeni. Lasati orice SPERANTA la intrarea in Spitalele Oradene.Daca o sa ajungeti pe mana medicului care o critica cu "manie proletara",pe doctorita Grosan,inainte de internare,facetiva si testamentele. Daca nu,dati fuga la dna. dr. GROSAN.!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb