"Biofarm" Bucureşti trece prin schimbări importante

Iulia Grosu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 august 2005

Acţiunile producătorului de medicamente "Biofarm" Bucureşti (simbol BIOF) au făcut obiectul unor tranzacţii intense pe parcursul ultimelor luni. Societatea a fost cea mai tranzacţionată pe piaţa Rasdaq în iulie, cu transferuri în valoare de 2,77 milioane ROL sau 777.000 euro şi a fost preferata investitorilor şi în cursul acestei luni. Investitorii sînt de părere că volumul mare al transferurilor se datorează căutării de cumpărători de către cei trei mari acţionari ai companiei (la 22 februarie 2005- 44,38% din acţiunile societăţii erau deţinute de Robert William Ferran, "International Pharmaceutical Group" LLC şi "Health Sciences Group" INC, o pondere semnificativă (10,28%) fiind deţinută de SIF "Oltenia", iar restul titlurilor revenind micilor acţionari). "În lunile februarie, martie şi august acţiunile BIOF au fost oferite la vînzare cu discount tocmai pentru a putea fi vîndute în pachete mari", ne-a informat un investitor. Conform raportărilor pieţei Rasdaq, în prezent, atît "Health Sciences Group" Inc, cît şi Robert William Ferran au o participaţie mai mică de 5% la capitalul societăţii. Producătorul de medicamente este în proces de listare la prima categorie a Bursei de Valori. Brokerii opinează că structura acţionariatului companiei este într-o perioadă de rearanjare şi se urmăreşte dis-persia acţiunilor, pentru un free-float mai mare, în vederea listării la Bursă. "Robert Ferran, fostul acţionar majoritar al companiei, a ieşit din firmă, după ce a ridicat standardele societăţii. Este o decizie normală ca, după ce pui pe picioare o societate, să te retragi şi să o laşi deschisă pentru investitori. Domnul Ferran probabil că se va orienta către un alt lanţ de farmacii", sînt de părere surse din piaţă. Robert William Ferran nu a putut fi contactat ca să comenteze aceste informaţii, întrucît momentan nu se află în ţară.

Investitorii consideră că ar fi indicată o modificare a Consiliului de Administraţie, care să reprezinte interesele noilor grupuri de acţionari. "Actualul Consiliu de Administraţie a fost ales de către acţionarii din martie, care şi-au vîndut pachetele de acţiuni", spune un investitor.

Conducerea societăţii nu a vrut să facă nici o declaraţie oficială referitoare la modificările recente din structura acţionariatului. De asemenea, am fost informaţi de către surse din cadrul companiei că actuala structură a acţionariatului nu a fost încă centralizată.

Profitul a crescut cu 105%

Directorul general al societăţii, Dan Vasile, a anunţat la jumătatea lunii iulie că "Biofarm" a obţinut rezultate de excepţie pe primul semestru al anului 2005, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent. Cifra de afaceri a totalizat 24,4 milioane RON, reprezentînd o creştere de 26% faţă de prima jumătate a anului anterior. Profitul net s-a majorat cu 105% faţă de indicatorii primelor şase luni ale anului 2004, pînă la 7,6 milioane RON.

"Creşterea profitabilităţii este o consecinţă directă a programului de investiţii pentru GMP privind modernizarea şi alinierea la standardele internaţionale de calitate pentru toate liniile de producţie ale companiei (lichide, tablete, capsule gelatinoa-se), precum şi a implementării unor sisteme de eficientizare şi reducere a costurilor de producţie", a spus Dan Vasile. "Un fapt de menţionat este că exportul s-a dublat în volum şi valoare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, aşteptîndu-ne la acelaşi trend şi pentru viitor", a mai declarat domnia sa, prin intermediul unui comunicat de presă.

Directorul general al societăţii mai consideră că rezultatele de excepţie, unice în istoria recentă a companiei se datorează şi schimbărilor în grupul de management efectuate la începutul anului 2005.

Capitalul social al companiei se ridică la 27,7 milioane RON, divizat în acţiuni cu valoarea nominală de 0,1 RON.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb