Bitcoin a urcat vineri la circa 24.000 de dolari

S.B.
Miscellanea / 30 iulie 2022

Bitcoin a urcat vineri la circa 24.000 de dolari

Bitcoin s-a situat vineri în jurul valorii de 24.000 de dolari pe unitate, atingând un maxim al ultimelor 6 săptămâni, continuând să urmeze evoluţia pieţelor bursiere, informează news.ro.

Cea mai valoroasă monedă digitală din lume a atins vineri un vârf de 24.412 de dolari, potrivit datelor CoinDesk, cel mai ridicat nivel din mai mult de şase săptămâni, revenind ulterior în jurul nivelului de 24.000 de dolari pe unitate.

Creşterea Bitcoin a început după ce Rezerva Federală americană a majorat ratele dobânzilor miercuri, dar a semnalat că ritmul unor astfel de creşteri ar putea încetini. Acest lucru a declanşat o creştere a acţiunilor din SUA.

Criptomonedele au urmat în linii mari evoluţia acţiunilor din SUA, urmărind în special bursa Nasdaq, care a crescut puternic în ultimele două zile.

Şi alte criptomonede, inclusiv ether, au crescut puternic vineri.

Totuşi, bitcoin este în scădere cu aproximativ 48% în acest an şi rămâne cu mai mult de 60% sub preţul său record, de 68.990,90 doal,ri pe untiate, atins în noiembrie.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. După părerea mea Bitcoin a devenit speculativa prin însăși algoritmul sau deflationist. Deși circula foarte puțin în plăti efective pe internet investitorii pariază pe creșterile viitoare etc. O moneda comunitara si nespeculativa care sa poată circula pe net ocolind lăcomia guvernelor centrale ar trebui sa fie în primul rand stabila de exemplu fixata la paritate la valoarea argintului, prin urmare doar o tara mare, bogata în metale prețioase, inarmata nuclear și nealiniata la pactul dolarului poate crea un astfel de mijloc de schimb liber și în interesul păcii (Rusia China și India ) mai concret revenirea la sistemul bimetalic plus bancnote în proporții 3:1 -5:1 (sfârșitul sec 19) dar intr-o forma actuala în care bancnotele sunt înlocuite cu tokenuri/ hash signatures în cont / pe card. Se știe din istoria fînaltelor ca atât timp cât masa monetara suplimentara nu depășește peste 3-5x volumul monedei prețioase și schimbul fizic (la ghișee) decurge normal sistemul rămâne stabii etc

    1. Folositi toate argumentele posibile pentru sustinerea dictaturilor. India si China nu sunt tari bogate in resurse.

      Argumentul sa ne aliniem dupa niste tari unde pietele sunt puternic controlate de stat, nimic nu este liber, doar dreptul omului de a fi sarac, este cea mai mare prostie sustinuta vreodata.

      Dar ai dreptate, tarile in care traficul si spalarea de bani este dusa la rang de arta, sunt cele mai mari consumatoare de crypto.  

    Hai sa sarim toti pe crypto si pe imobiliare in Dubai!

    NOOOOTTTTT! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb