Bitcoin s-a situat vineri în jurul valorii de 24.000 de dolari pe unitate, atingând un maxim al ultimelor 6 săptămâni, continuând să urmeze evoluţia pieţelor bursiere, informează news.ro.
Cea mai valoroasă monedă digitală din lume a atins vineri un vârf de 24.412 de dolari, potrivit datelor CoinDesk, cel mai ridicat nivel din mai mult de şase săptămâni, revenind ulterior în jurul nivelului de 24.000 de dolari pe unitate.
Creşterea Bitcoin a început după ce Rezerva Federală americană a majorat ratele dobânzilor miercuri, dar a semnalat că ritmul unor astfel de creşteri ar putea încetini. Acest lucru a declanşat o creştere a acţiunilor din SUA.
Criptomonedele au urmat în linii mari evoluţia acţiunilor din SUA, urmărind în special bursa Nasdaq, care a crescut puternic în ultimele două zile.
Şi alte criptomonede, inclusiv ether, au crescut puternic vineri.
Totuşi, bitcoin este în scădere cu aproximativ 48% în acest an şi rămâne cu mai mult de 60% sub preţul său record, de 68.990,90 doal,ri pe untiate, atins în noiembrie.
1. fără titlu
(mesaj trimis de Nicolae Moroianu Toncea în data de 30.07.2022, 10:56)
După părerea mea Bitcoin a devenit speculativa prin însăși algoritmul sau deflationist. Deși circula foarte puțin în plăti efective pe internet investitorii pariază pe creșterile viitoare etc. O moneda comunitara si nespeculativa care sa poată circula pe net ocolind lăcomia guvernelor centrale ar trebui sa fie în primul rand stabila de exemplu fixata la paritate la valoarea argintului, prin urmare doar o tara mare, bogata în metale prețioase, inarmata nuclear și nealiniata la pactul dolarului poate crea un astfel de mijloc de schimb liber și în interesul păcii (Rusia China și India ) mai concret revenirea la sistemul bimetalic plus bancnote în proporții 3:1 -5:1 (sfârșitul sec 19) dar intr-o forma actuala în care bancnotele sunt înlocuite cu tokenuri/ hash signatures în cont / pe card. Se știe din istoria fînaltelor ca atât timp cât masa monetara suplimentara nu depășește peste 3-5x volumul monedei prețioase și schimbul fizic (la ghișee) decurge normal sistemul rămâne stabii etc
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Credinciosul în data de 30.07.2022, 13:40)
Folositi toate argumentele posibile pentru sustinerea dictaturilor. India si China nu sunt tari bogate in resurse.
Argumentul sa ne aliniem dupa niste tari unde pietele sunt puternic controlate de stat, nimic nu este liber, doar dreptul omului de a fi sarac, este cea mai mare prostie sustinuta vreodata.
Dar ai dreptate, tarile in care traficul si spalarea de bani este dusa la rang de arta, sunt cele mai mari consumatoare de crypto.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 30.07.2022, 13:41)
Hai sa sarim toti pe crypto si pe imobiliare in Dubai!
NOOOOTTTTT!