"Black Thursday" pentru marca "Jurnalul Naţional"

O.D.
Ziarul BURSA #Companii #Media-Advertising / 27 noiembrie 2012

"Black Thursday" pentru marca "Jurnalul Naţional"

Pentru trustul Intact urmează "Black Thursday": marca "Jurnalul Naţional" va fi scoa-să la licitaţie peste două zile, existând mai multe persoane interesate de achiziţionarea acesteia. Se anticipează ca şi în acest caz să fie folosită aceeaşi schemă ca în cazul licitaţiei mărcii "Academia Caţavencu", atunci când ziarişti au licitat în numele patronilor firmelor la care erau angajaţi. Cine vrea să liciteze pentru marca "Jurnalul Naţional" trebuie să depună suma de 168.000 de euro, tipografia care execută silit Editura Intact, G Canale & C SA a publicat deja anunţul legat de procedurile necesare pentru achiziţionarea mărcii. Cei care vor să liciteze trebuie să depună 10% din preţul de începere, marca "Jurnalul Naţional" fiind evaluată 1,68 milioane de euro. Editura Intact a fost executată silit de tipografia G Canale & C SA pentru 171 de bilete la ordin, ce însumează 1,4 milioane de euro, care nu au fost încasate.

Într-un comunicat de presă dat de SC G Canale & C SA, se arată că Editura Intact a contestat cu "rea-credinţă" termenii contractului derulat de 3 ani şi a încercat să inducă în eroare opinia publică: "SC G Canale & C SA, în calitate de creditor al debitorului SC Editura Intact SRL, anunţă vânzarea la licitaţie publică a Mărcii Jurnalul Naţional aparţinând titularului SC Editura Intact SRL, pentru suma de 7.600.000 lei, în data de 29 noiembrie 2012, ora 11.00, la sediul BEJA Dumitrache şi Dumitrache. (...) Precizăm că vânzarea la licitaţie publică a mărcii Jurnalul Naţional a fost demarată în cadrul procedurii de executare silită iniţiată de creditorul SC G Canale & C SA împotriva debitorului SC Editura Intact SRL, în baza titlurilor executorii reprezentate de 171 de bilete la ordin fără acoperire emise de SC Editura Intact SRL şi neîncasate de creditor la scadenţă, ca urmare a refuzului dat de bănci, din lipsa de disponibil în conturile debitorului. În aceste condiţii, contestarea cu rea-credinţă de către debitorul SC Editura Intact SRL a preţurilor contractuale negociate şi acceptate, după 3 ani de derulare a relaţiei contractuale, exact în momentul începerii procedurii de executare silită de către creditor, reprezintă o dovadă clară a lipsei de onorabilitate în afaceri şi a intenţiei directe a SC Editura Intact SRL de fraudare a intereselor financiare ale SC G Canale & C SA. Diseminarea în presă a unor informaţii neveridice şi tendenţioase, în scopul inducerii în eroare a opiniei publice, reprezintă un aspect al strategiei neoneste pe care o cunoaştem, o dezaprobăm şi pe care o vom combate pe toate căile legale, până la recuperarea integrală a creanţei noastre."

Pentru trustul Intact, pierderea acestei mărci ar reprezenta o grea lovitură de imagine, chiar dacă acest cotidian, cu actuala echipă, şi-ar continua activitatea pe print după o rebranduire rapidă, existând variante de rezervă în privinţa titlului pentru cazul în care la licitaţie apar surprize.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb