Blaga: "Premierul propus va fi agreat de întregul PNL"

Ziarul BURSA #Politică / 19 iulie 2016

Blaga: "Premierul propus va fi agreat de întregul PNL"

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a precizat ieri că premierul propus de liberali va fi agreat de întregul partid, deşi protocolul de fuziune prevede că acesta trebuie să fie dintr-o altă zonă faţă de propunerea de şef de stat.

"Noi avem un protocol prin care am fuzionat, dar premierul, vă garantez, va fi agreat de întregul PNL, chiar dacă acolo spune în protocol că dacă preşedintele a fost dintr-o zonă, prim-ministrul vine dintr-o altă zonă. Vă garantez că o să avem discuţii serioase în partid, astfel încât el să fie agreat de întregul PNL", a declarat Blaga într-o conferinţă de presă.

El nu a dorit să dea detalii cu privire la stabilirea unui candidat pentru funcţia de premier, precizând că este problema internă a PNL, dar a arătat că termenul este "cât mai repede cu putinţă, dar nu mai devreme de septembrie".

La rândul său, copreşedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat că liberalii nu ţin să anunţe propunerea de premier odată cu programul de guvernare:

"Nu am luat nicio decizie în acest moment. Nu ţinem să fie un moment suprapus, adică anunţarea prim-ministrului odată cu lansarea programului de guvernare. Programul de guvernare va fi actualizat cu nişte proiecte curajoase până în luna septembrie, când vom anunţa aceste măsuri. Vom încerca să le anunţăm şi treptat. Va depinde foarte mult de momentul în care vom agrea cu toţii în interior persoana prim-ministrului. Nu văd aceste două momente neapărat suprapuse".

Blaga: "Nu cred că este nevoie de un congres în această perioadă"

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat luni că afirmaţiile secretarului general al liberalilor, Ilie Bolojan, cu privire la unificarea funcţiei de preşedinte la nivel central reprezintă părerea acestuia, punctând că un astfel de subiect nu a fost discutat în şedinţa Biroului Politic Naţional deoarece, în această perioadă, nu este nevoie de un congres.

"Eu nu am auzit să vorbească despre congres, chiar am citit cu atenţie lucrul acesta. Noi vom ajunge la o concluzie, care va fi cea mai bună pentru partid, la momentul potrivit. Nu am avut o astfel de discuţie, deocamdată, niciuna. O să vedem exact cum stau lucrurile. Cea mai bună soluţie pe care o vom găsi va fi cea cu care vom merge", a spus Blaga, într-o conferinţă de presă, cu privire la afirmaţiile lui Ilie Bolojan, informează Agerpres.

Liderul PNL a menţionat că ideea anunţată de Bolojan privind unificarea funcţiei de preşedinte la nivel central, înainte de parlamentare, "este părerea domniei sale".

"Eu nu cred că este nevoie de un congres în această perioadă, când trebuie să ne pregătim de cu totul şi cu totul alte lucruri", a susţinut Blaga.

La rândul său, copreşedintele PNL Alina Gorghiu a menţionat că în şedinţa BPN nu a existat nici măcar un coleg care să deschidă acest subiect al unificării funcţiei de preşedinte.

"Au fost discuţii pe foarte multe alte teme, dar preocuparea noastră de astăzi este să găsim acele mesaje corecte şi proiecte de interes pentru cetăţeni şi electoratul nostru", a arătat Gorghiu.

Copreşedintele PNL a adăugat că orice proces de fuziune se finalizează cu un preşedinte unic.

"Noi avem un calendar, pe care îl cunoaşteţi foarte bine, este depus la Tribunalul Bucureşti şi finalizarea fuziunii, conform hotărârii de instanţă, va fi în 2017, în urma unui congres", a amintit Gorghiu.

Ea a arătat că discuţia cu privire la cât de repede trebuie făcută fuziunea va avea loc în interiorul partidului.

"În momentul acesta, pentru noi nu este o temă, finalizarea acestei fuziuni se va întâmpla atunci când partidul va decide că este momentul oportun. Pentru noi nu este o prioritate, acum, discuţia despre cine va conduce partidul, ci prioritate zero este discuţia despre programul de guvernare, despre premierul pe care îl vom identifica, mesajele cu care vom ieşi şi oamenii care vor conduce organizaţiile", a spus Gorghiu.

Secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, a declarat săptămâna trecută că o preşedinţie unică la nivel naţional ar semnala încheierea fuziunii dintre PNL şi PDL.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb