BNR: Creditele în valută cu restanţe de cel puţin o zi au scăzut în iulie cu 6,87%

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 26 august 2010

Creditele cu întârzieri la plată de cel puţin o zi au scăzut în iulie cu 1,44% faţă de iunie, la 13,4 miliarde lei, pe fondul reducerii puternice a valorii împrumuturilor în valută la care există obligaţii restante, potrivit datelor publicate ieri de BNR, anunţă Mediafax.

Împrumuturile restante în valută au fost devansate de creditele în lei cu întârzieri la plată de cel puţin o zi, deşi în soldul total creditele în devize străine depăşesc cu mult finaţările în monedă naţională. De altfel, ponderea creditelor restante în total împrumuturi este mai mare în cazul componentei în lei faţă de cea în valută.

Împrumuturile în valută cu întârzieri la plată, exprimate în lei, au însumat 6,69 miliarde lei, în scădere cu 6,87% faţă de iunie, în contextul în care leul s-a apreciat în iulie comparativ cu iunie.

Reprezentanţii BNR spun că datele prvind res­tanţele la creditele în valută aferente lunii iunie vor fi revizuite în jos, astfel că scăderea din iulie nu va fi la fel de amplă.

Cursul de schimb lei/euro a fost la finele lunii iulie de 4,2471 lei/euro, cu 2,86% sub nivelul celui de la 30 iunie 2010.

Creditele restante în lei au continuat să urce în iulie, cu 4,6% faţă de iunie, la 6,75 miliarde lei, reprezentând 8,58% din totalul împrumuturilor acordate în monedă naţională firmelor şi populaţiei.

Ponderea restanţelor în total credite în lei a crescut de la 5,6% în decembrie 2009 la 8,21% după primul semestru al acestui an.

Datele BNR arată că ponderea restanţelor în total împrumuturi în valută, exprimate în lei, a scăzut uşor în luna iulie faţă de iunie, de la 5,38% la 5,18%, dar se situează peste nivelul de la finele anului trecut, de 3,04%.

Pe de altă parte, în primele şapte luni creditele restante în lei şi valută au crescut cu 64,74%, majorându-şi ponderea în total împrumuturi de la 4,05% la 6,46%.

Creditele în lei restante au avansat în perioada ianuarie - iulie cu 51,13%, iar împrumuturile în valută la care existau întârzieri la plată de minim o zi au urcat cu 81,2%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb