BNR RĂSPUNDE LA ACUZAŢIA LUI VÂLCOV:  Dacă s-ar folosi media tranzacţiilor ar creşte ratele nu ROBOR

P.E.
Bănci-Asigurări / 19 februarie 2019

Dacă s-ar folosi media tranzacţiilor ar creşte ratele nu ROBOR

În primele 19 zile din luna februarie, media cotaţiilor ROBOR la 3 şi 6 luni a devenit mai mică decât media tranzacţiilor efective, astfel că, dacă s-ar folosi acest indicator în calcularea ratelor, acestea ar creşte pentru luna în curs, a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al Băncii Naţionale a României (BNR), Dan Suciu, ca reacţie la acuzaţia lansată de consilierul premierului, Darius Vâlcov.

Băncile din România nu s-au împrumutat deloc, între ele, în luna ianuarie, iar cotaţiile ROBOR la 3 şi 6 luni au fost folosite pentru a "umfla" ratele populaţiei, a scris astăzi, pe pagina sa de Facebook, Darius Vâlcov.

"În altă ordine de idei, dacă nu ştiaţi, în luna ianuarie, media cotaţiilor ROBOR la 3 luni a fost 2,97 şi la 6 luni a fost 3,27. Numărul tranzacţiilor la 3 şi la 6 luni a fost un mare ZERO. (Adică băncile, între ele, nu s-au împrumutat deloc. Cotaţiile au fost folosite doar pentru umflarea ratelor populaţiei)", a scris Vâlcov.

Suciu a atras atenţia, însă, că tendinţa din piaţă s-a inversat începând din 25 ianuarie.

"Acestea sunt datele pe luna ianuarie, dar, începând cu 25 ianuarie, tendinţa din piaţă s-a inversat. În consecinţă, pe primele 19 zile din februarie, media cotaţiilor ferme la ROBOR 3 luni e 3.12% şi ROBOR 6 luni e 3,32%, în timp ce media tranzacţiilor efective este mai mare - 3,39%. Iar această tendinţă continuă. Ceea ce ar însemna că, dacă s-ar folosi acest indicator - media tranzactiilor efective - şi nu ROBOR la 3 luni, ratele ar creşte pentru luna în curs", a spus Suciu, potrivit News.ro.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Pai, mai corect ar fi sa fie dobanda care se da pt depozite plus un procent de max 2% iar ce se depaseste sa fie taxat cu minim 50 %/din dobanda in plus efectiv incasata.

    1. Prin anii 2003-2004 am avut nevoie urgenta de bani si nu voiam sa-mi desfiintez un depozit. Am garantat un credit de la BRD cu depozitul, si am platit o dobanda cu 2 procente peste cea de la depozite, iar in situatia ca dobanda la depozite a scazut, s-a recalculat si dobanda la credit. Deci, se poate.

    Conducerea BNR se contrazic singuri. Dă de înțeles că sunt hoți și trebuie să răspundă penal javrele ordinare.Isărescu trebuie să plătească pentru distrugerea româniei.

    Pt creditele in valuta as pune in principal doua conditii: banca sa aiba si sa transfere banii in valuta respectiva nu doar sa-i calculeze pe oameni la cursul de schimb si sa dea tot lei plus ca as obliga bancile ca riscul de crestere / devalorizare calculat in raport cu moneda LEU (RON) sa fie suportat 50% de catre banca. Pina ulna alta esti in Romania si nu vreau sa bag bani in curul elvetienilor si europenilor ci sa-mi protejez propria moneda. Cand vom folosi Euro nu va mai fi cazul. Dar pina atunci...si in plus capitatul elvetian poate fi taxat cu cel putin 50% daca iese din tara..pt ca nu-i asa deocamdata si capitalul uman romanesc este impiedicat sa circule (lucreze) in Elvetia.

    1. In opinia mea creditele în valută ar trebui interzise. Vrei credite in euro du-te in germania/Franța

    Dragi tovarasi si pretini , conducatori de Pasate , Bemvee si alte ciurucuri capitaliste di maini treceti toti la Dacii vechi , da ?! Nu de astea noi capitaliste :) Orisice individ stie ca de aia era mai bine pe vremea lui nea Nicu ca se muncea cu spor si se taxa imperialismul :) Ca atare si in concordanta cu ilustrii conducatori iubiti D,V ,Daddy ,etc hai sa taxam cu vrea muschiul nostru tot ce misca ! Sa plece imperialistii si sa ne lase in bunastarea noastra , sa nu ne mai fure strainii :)) Ce , noi nu avem capital , leutii nostrii ce are ?Noi nu avem stiinta,cercetare , invatamant , sanatate ? Avem di tati dar imperialistii astia ni le fura :) In fiece an procente mari si tat mai mari merg spre ramurili de interes national intru propasirea neamului si slava partidului.Hai sa dam mana cu mana sa taxam imperialistii , sa fie bine ca sa nu fie rau vorba unui clasic :) Sa facem zid ca dl Trump sa nu mai vie picior de saracan din Ioropa in belsugul nostru ! Traiasca partidul ! :)

    Toti se leaga de cifre ,Robor , marje ,etc .Oare nimeni dintre ilustrii nu realizeaza ca intrebarea de baza e DE CE s-a dat oug in forma asta ? Raspunsul onorabililor la acest de ce a fost ca vor credite mai ieftine si creditare crescuta .Cum naiba faceti fratilor asta daca afectati stabilitatea bancilor ? Dati facilitati , deduceri fiscale la dobanzi daca vreti sa stimulati creditarea in unele domenii.E asa greu ? Daca prigoniti bancile oare cine va suferi? Nu creditarea ?

    A nu se folosi media lui V la doctorat ponderata cu plagiatul :)) Numai doctori prin partid :) De aici preocuparea pt vitamine ? :))

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb