Premierul Boc a decis să apeleze din nou la Poliţia Rutieră, declarând ieri că decizia sa din ultimele zile de a renunţa la serviciile poliţiştilor a reprezentat modalitatea prin care a dorit să îşi exprime dezacordul faţă de persoane care au depăşit cadrul legal la protestele de săptămâna trecută. "A fost forma prin care, personal, mi-am exprimat dezacordul faţă de cei care au depăşit cadrul legal şi de a exprima un punct de vedere faţă de cei care, puşi să apere ordinea de drept, au fost aceia care au încălcat-o. Acesta a fost mesajul meu, pe care l-am dat în aceste zile, prin ges-tul pe care l-am făcut", a spus Boc. Întrebat dacă va apela din nou permanent la Poliţia Rutieră, premierul a răspuns că deja apelează la serviciile acesteia.
Premierul Emil Boc a sosit, ieri, la Ministerul Educaţiei, unde a participat la semnarea unor contracte, însoţit de un motociclist de la Poliţia Rutieră, care a deschis drumul pentru coloana oficială a acestuia.
• Trei poliţişti care purtau arme la mitingul de la Palatul Cotroceni au fost identificaţi
Trei poliţişti care aveau armele la ei în timpul protestelor de la Palatul Cotroceni, din 24 septembrie, au fost identificaţi pe baza imaginilor deţinute de Jandarmeria Capitalei şi analizate la Ministerul Administraţiei şi Internelor, au declarat, ieri, surse ministeriale, citate de Mediafax. Imaginile video de la marşul şi mitingul neautorizate de la Palatul Cotroceni au fost expertizate de specialiştii de la Jandarmeria Capitalei şi ulterior trimise la MAI. Până în prezent au fost identificaţi trei poliţişti care aveau arme la ei în timpul protestului, fiind deja întocmite actele premergătoare pentru cercetare, care vor fi înaintate Parchetului.
Şeful statului a declarat, luni, la preluarea şefiei MAI de către Traian Igaş, că vrea un raport al Guvernului despre manifestaţia de la Cotroceni a poliţiştilor, prezentat în CSAT, menţionând că demisia lui Vasile Blaga substituie gesturile similare care ar fi trebuit să fie făcute de cei responsabili.