Boc rămîne singur în cursa pentru şefia PD

Ana Bâtcă
Ziarul BURSA #Politică / 9 iunie 2005

La Convenţia Naţională extraordinară a Partidului Democrat, care se va desfăşura în 25 iunie, va fi prezentată o singură moţiune, "România prosperă, România democrată", iniţiată de Emil Boc, preşedintele interimar al partidului. Liderii democraţi au luat această decizie în urma unor consultări cu reprezentanţii organizaţiilor judeţene, în cadrul cărora au constatat că cealaltă moţiune, propusă de Cezar Preda şi cuprinzînd o serie de principii social-democrate, nu are suficientă susţinere.

Emil Boc a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că moţiunea ce urmează să fie prezentată este de orientare populară şi vizează situarea PD pe centrul scenei politice, în vederea aderării formaţiunii politice la Partidul Popular European, cuprinzînd totodată mai multe elemente din moţiunea propusă de Cezar Preda.

Liderul interimar al PD a precizat că această decizie a fost luată în urma unor dezbateri în interiorul partidului, fără a exis-ta ceva prefabricat sau vreo influenţă din partea preşedintelui Traian Băsescu. În acest sens, Emil Boc a susţinut că PD are suficientă maturitate politică să ia decizii.

La rîndul său, Sorin Frunză-verde a spus că s-a ajuns la varianta prezentării unei singure moţiuni, de orientare populară, după ce s-a constatat "o opţiune cvasiunanimă pentru linia populară".

Radu Berceanu, susţinător al moţiunii social-democrate, s-a declarat mulţumit de decizia colegilor săi, atîta timp cît nu este abandonat electoratul social-democrat şi principiile sociale.

Preşedintele interimar al PD a spus, în privinţa viitoarei conduceri PD, că nu s-a renunţat la ideea tandemului cu Adriean Videanu, acesta din urmă fiind vizat pentru funcţia de preşedinte executiv. Potrivit statutului PD, autorul moţiunii cîştigătoare la Convenţie devine preşedintele partidului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb