BODE: "România are toate condiţiile pentru a găzdui Centrul Cyber al UE şi merita pe deplin acest lucru"

J.P.
Politică / 10 decembrie 2020

"România are toate condiţiile pentru a găzdui Centrul Cyber al UE şi merita pe deplin acest lucru"

România are toate condiţiile pentru a găzdui Centrul Cyber al Uniunii Europene şi merita pe deplin acest lucru, Bucureştiul fiind selectat în urma unei competiţii foarte strânse cu alte oraşe europene importate, a declarat ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, conform Agerpres.

"Mă bucur foarte mult pentru că România va găzdui, la Bucureşti, Centrul european de competenţe industriale, tehnologice şi de cercetare în domeniul securităţii cibernetice. Acest succes nu este deloc unul întâmplător, cu atât mai mult că această decizie a venit în timpul guvernării liberale. Este rodul eforturilor coordonate pe care le-am depus în ultimele luni alături de preşedintele României, Klaus Iohannis, colegii din Guvernul liberal în frunte cu prim-ministrul Ludovic Orban, colegii din Parlamentul European şi alte instituţii partenere ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor. Am fost încrezător în şansele noastre, pentru că România are toate condiţiile pentru a găzdui Centrul şi merita pe deplin acest lucru. Bucureştiul a fost selectat în urma unei competiţii foarte strânse cu alte oraşe europene importate, precum Bruxelles, Munchen, Varşovia, Vilnius, Luxemburg şi Leon", a spus ministrul.

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat joi dimineaţă că România va găzdui, la Bucureşti, Centrul european de competenţe industriale, tehnologice şi de cercetare în domeniul securităţii cibernetice - Centrul Cyber, fiind prima structură a UE care va avea sediul în ţara noastră.

"Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor salută decizia luată în primele ore ale zilei de astăzi, 10 decembrie 2020, de către statele membre UE, în cadrul procedurii de vot desfăşurate la Bruxelles, privind stabilirea la Bucureşti a sediului viitorului Centru european de competenţe industriale, tehnologice şi de cercetare în domeniul securităţii cibernetice (Centrul Cyber al UE). Decizia este cu atât mai importantă cu cât Centrul Cyber al UE reprezintă prima structură a Uniunii Europene care este găzduită de România în calitate de stat membru iar decizia vine în urma unei competiţii la care au fost depuse dosare din partea a mai multor state membre UE", subliniază reprezentanţii MTIC.

Aceştia semnalează că prin votul statelor membre ale UE se recunoaşte angajamentul ferm al României pentru consolidarea proiectului european şi expertiza pe care ţara noastră o deţine în domeniul digital şi al securităţii cibernetice.

Propunerea de regulament de instituire a Centrului Cyber al UE a fost lansată de Comisia Europeană în 2018, fiind discutată inclusiv pe durata Preşedinţiei române a Consiliului UE, conform unui comunicat al MAE.

Statele membre au decis iniţierea unei competiţii deschise pentru stabilirea sediului acestui centru, iar ţările interesate au depus până la 6 noiembrie dosarele de candidatură. S-au înscris în competiţie Belgia (Bruxelles), Germania (Munchen), Lituania (Vilnius), Luxemburg (Luxemburg), Polonia (Varşovia), Spania (Leon) şi România (Bucureşti). Comisia Europeană a publicat pe 2 decembrie evaluarea sa cu privire la candidaturile depuse.

Procedura de selecţie pentru stabilirea sediului viitorului Centru Cyber a fost organizată miercuri la Bruxelles şi finalizată în această dimineaţă. În urma votului statelor membre, s-a stabilit ca sediul centrului să fie localizat la Bucureşti.

Conform MAE, Centrul Cyber va reprezenta "o structură cheie" în contextul eforturilor de la nivel UE de configurare a unui ecosistem european în materie de securitate cibernetică. Centrul va avea un rol important în sprijinirea creării de legături între actorii publici şi privaţi din domeniu, mediul academic şi industria de profil din UE, asigurând, totodată, coordonarea între centrele naţionale pentru securitate cibernetică din statele membre.

De asemenea, centrul va acţiona pentru stimularea cercetării şi inovării tehnologice în vederea consolidării securităţii cibernetice în cadrul Uniunii Europene, fiind principalul organism de gestionare a fondurilor europene disponibile prin cele două programe cu relevanţă pentru sector - Europa Digitală şi Orizont Europa.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Cand se va introduce cenzura generalizata si Politia Gandirii, acest Centru va avea un rol definitoriu in asa-numita "combatere a fake-news" adica ideile care nu conving planurilor globaliste la nivel de UE.

    Atunci va incepe prigoana impotriva oamenilor simpli care nu vor sa gandeasca ca Biden, Macron, Merkel, Ursula si alti destoinici..  

    Ca si pe timpului Ceausescu, securitatea "cibernetica" se va confunda cu securitatea regimului politic care i-a pus bazele, adica o ticalosie dpdv democratic.  

    La francezi a inceput toata treaba cu proiectul de lege totalitar numit "legea sigurantei" care interzice filmarea politistilor statului in locuri publice, adica abuz clar la democratie.  

    Faptul ca Franta, altadata simbol al libertatii a generat un astfel de proiect de lege fascist, e un indiciu important pentru ceea ce urmeaza si ce se ascunde de fapt in spatele acestor initiative politieneti.. ca urmarirea individului este totusi o initiativa politienesasca, nu tine de nivelul de trai care oricum este unul de toata jena.

    mai ciberneticule!

    si in acest domeniu esti ca si acasa? 

    plurivalent mai esti  

    sau esti numai pluri? 

    sau numai valent?

    nu te doare capul de atata stiinta frumosule!? 

    1. daca nu te doare pe tine de prostie , de ce sa-l doara pe el de stiinta ? ca orice postac prost si fara idei , ai kkt doar un atac penibil si fara argumente .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb