BOGDAN AURESCU: "Doi români răpiţi în Nigeria au fost eliberaţi"

Valentin Busuioc
Internaţional / 30 ianuarie 2015

Doi cetăţeni români răpiţi în Nigeria de către o "grupare infracţională", alta decât organizaţia Boko Haram, au fost eliberaţi, a anunţat astăzi ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, precizând că ţara noastră nu a plătit nicio răscumpărare, scriu surse din presă.

Demnitarul a declarat: "Este vorba despre răpirea şi sechestrarea, de către o grupare infracţională, a doi cetăţeni români în Nigeria. La data de 20 ianuarie 2015, am fost informaţi de către Ambasada României la Abuja cu privire la răpirea a doi cetăţeni români care se aflau la muncă în Nigeria".

Şeful diplomaţiei române a mai arătat că situaţia a fost finalizată cu succes datorită implicării MAE, în principal a echipei consulare. După ce informaţia a fost verificată şi s-a confirmat că este vorba despre cetăţeni români, la nivelul MAE a fost creată o celulă de criză şi, conform procedurilor, au fost informaţi preşedintele şi prim-ministrul, a mai spus Aurescu.

Ministrul a relatat: "De la momentul răpirii şi activării celulei de criză, pe data de 20 ianuarie, şi până la momentul eliberării cetăţenilor români, care s-a produs pe 28 ianuarie, toţi membrii celulei de criză au acţionat 24 de ore din 24 şi au urmărit în mod constant şi activ eforturile care s-au făcut pentru eliberarea cetăţenilor români".

Deşi suspiciunea iniţială privind autorii răpirii viza gruparea islamist-radicală Boko Haram, sechestrarea a fost făcută de către "o grupare criminală care avea ca obiectiv principal obţinerea de răscumpărări pentru eliberare, situaţie în care s-au aflat anterior şi alţi cetăţeni europeni aflaţi la muncă în Nigeria", a explicat Bogdan Aurescu.

Ministrul Afacerilor Externe a subliniat că statul român nu a plătit nicio recompensă în acest caz, iar, pe parcursul desfăşurării operaţiunilor MAE, domnia sa a fost în contact cu Ambasada României la Abuja şi cu Ambasada Nigeriei la Bucureşti.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb