BOGDAN AURESCU: ''Nu poate exista pace, democraţie, securitate într-o lume dominată de dezinformare''

G.U.
Politică / 14 octombrie 2020

''Nu poate exista pace, democraţie, securitate într-o lume dominată de dezinformare''

Nu poate exista pace, democraţie, securitate într-o lume dominată de dezinformare, a declarat, astăzi, ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, în deschiderea conferinţei virtuale "Safeguarding Democracy and Preventing Malign Foreign Influence"/ "Protejarea democraţiei şi prevenirea influenţei externe maligne", organizată în marja Preşedinţiei române a Comunităţii Democraţiilor (Community of Democracies), conform Agerpres.

"Este important să înţelegem mai bine sursele dezinformării, intenţiile şi scopurile acesteia, cum şi de ce sunt oamenii atraşi de informaţii false, pentru a ne cunoaşte propria vulnerabilitate", a afirmat şeful diplomaţiei române.

El a vorbit, în contextul crizei sanitare, de campanii de dezinformare care atacă elementele esenţiale ale democraţiei - "libertatea de gândire, de exprimare, respectul pentru statul de drept şi pentru drepturile omului".

În acest sens, a apreciat că "este nevoie de acţiuni rapide şi un angajament puternic pentru a contracara şi pentru a-i demasca pe cei implicaţi în tulburarea normelor democratice".

Aurescu a mai afirmat că pentru contracararea dezinformării este nevoie atât de eforturi naţionale, cât şi de eforturi internaţionale comune, sincronizate.

"Când ameninţarea este răspândită şi afectează multe state, ţinteşte alianţe şi instituţii internaţionale, reacţiile naţionale sunt esenţiale, dar ar putea să nu fie suficiente. România este un promotor constant al unei abordări multilaterale eficiente, în baza respectului faţă de legislaţia internaţională. De asemenea, susţinem dezvoltarea şi implementarea unor mesaje şi instrumente comune de contracarare a infodemiei. Suntem convinşi că parteneriatele multilaterale puternice şi cooperarea, în complementaritate cu strategiile naţionale de a prevedea, aborda şi răspunde activităţilor de dezinformare, pot îmbunătăţi semnificativ răspunsul nostru democratic la ameninţările informaţionale străine", a arătat el.

Ministrul Aurescu a subliniat că preşedinţia română a Comunităţii Democraţiilor "susţine evenimente ce au ca temă contracararea intervenţiilor maligne în sistemele democratice".

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Adica, daca nu servim pe nerasuflate, fara sa gandim, toate informatiile venite pe canalele oficiale ale establishment-ului, asta se numeste dezinformare, in opinia lui mister Goldman, Goldstein, Goldberg sau cum l-o chema! Tu vrei cenzura si reeducare ca-n anii '50, si in plus, o Noua Ordine Mondiala, nu-i asa, mai Auritule? Vezi ca nu cumva intre timp, sa coclesti!

    1. Democrația a fost călcată în picioare de Iohannis, iar toate teoriile conspirației sunt povesti adevărate.

    Pentru ăștia orice informație contrară a ceea ce transmit ei, se numește dezinformare.

    Masoneria mondială se face de kkt cu astfel de oameni fără pic de fibra morala, niste sectanți nenorociți  

    Daca o sa urmăriți postul fascist Digi24 o să vedeți că imediat ce nu ii convine lu Prelipceanu (sluga FIAREI) ce spune un invitat, ii taie macaroana, îl întrerupe din ceea ce spune și baga publicitate, după care sectarii din studio sau aflați online combat frenetic conform agendei.

    1. Digi Pigi, vorba lui Gigi Becali!

    Ei vorbesc de dezinformare,sau le este frica ca nu mai tine propaganda mincinoasa cu rezist si toti latrai de la tv care ca prin minune acum toti se afla pe locuri euro sau parlamentar pnl va dati seama ce presa avem

    aceasta iesire la rampa este consumata de "distinsul" individ la comanda

    evident dupa consumarea trabucului de rigoare!

    este cea mai lamentabila "personalitate" a diplomatieie romanesti 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb