Bombă detonată la metroul din New York

Andreea Cuzub
Internaţional / 11 decembrie 2017

Metrou New York (Sursa foto: captură Youtube)

Metrou New York (Sursa foto: captură Youtube)

Un număr de patru persoane au fost rănite în deflagraţie.

------

Actualizare 17:44 Autorităţi: Explozia din Manhattan, "o tentativă de atentat terorist"

Explozia care a avut loc astăzi într-un pasaj subteran la metrou, în cartierul Manhattan, la New York, soldată cu patru răniţi, este o "tentativă de atentat terorist", potrivit primarului oraşului Bill de Blasio, iar guvernatorul a confirmat că este vorba despre "un dispozitiv rudimentar", potrivit AFP.

Detonarea a ceea ce pare o bombă artizanală, potrivit mai multor publicaţii, a avit loc către ora locală 07:30 (14:30, ora României), într-un tinel care leagă Times Square şi autogara Port Authority, un loc foarte aglomerat la acea oră.

Poliţia şi pompierii din New York au anunţat că patru persoane au fost rănite în deflagraţie, iar suspectul aflat la originea incidentului a fost arestat.

Şeful NYPD James O'Neill a declarat, de asemenea, că este vorba despre un incident terorist, relatează The Associated Press.

Un bărbat în vârstă de 27 de ani şi-a legat o bimbă improvizată într-o ţeavă de el şi a intrat în pasaj.

Trei persoane au fost rănite uşor în deflagraţie. Suspectul, rănit şi el, a fost reţinut.

Bill de Blasio a declarat că a fost un noroc faptul că suspectul nu şi-a atins obiectivele.

Oficiali din poliţie afirmă că el a fost inspirat de Statul Islamic şi că se pare că acesta nu a avut contacte directe cu gruparea jihadistă.

Într-o fotografie de la faţa locului, publicată de New York Post, apare un bărbat care poartă barbă ghemuit pe jos. El pare să aibă hainele rupte de explozie. Un poliţist îi ţine mâinile la spate.

(A.C.)

-----

O bombă improvizată într-o ţeavă, legată de un bărbat, a fost detonată astăzi la metroul din New York, în apropiere de Times Square, în cartierul Manhattan, rănindu-l pe suspect şi o altă persoană, declară oficiali din cadrul poliţiei, relatează The Associated Press.

News.ro menţionează: "Persoana rănită pe platformă a primit îngrijiri la faţa locului. Ea nu prezenta răni care să-i pună viaţa în pericol. Altă persoană care se afla pe platformă a fost de asemenea rănită uşor. Oficiali au făcut declaraţii pentru AP sub protecţia anonimatului, deoarece nu au fost autorizaţi să vorbească în mod public despre incident".

Explozia, care a avut loc către ora locală 7:30 (14:30, ora ţării noastre), a declanşat o amplă operaţiune de intervenţie a poliţiei şi pompierilor din New York, atât la suprafaţă cât şi în subteran, implicând atât metroul cât şi autogara Autorităţii Portuare.

O purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, a anunţat pe Twitter că preşedintele Donald Trump a fost informat despre explozie.

De asemenea, News.ro precizează: "O înregistrare video de deasupra "Intersecţiei Lumii" surprinde sosirea unei coloane de vehicule ale poliţiei şi echipelor de intervenţie, cu girofarurile pornite. Celelalte vehicule din trafic s-au oprit. Totul, în zona autogării de pe 42nd Street, a fost oprit - o scenă suprarealistă nemişcată într-un moemnt în care de obicei este foarte agitată. Autobuze New Jersey Transit care veneau către autogară au fost redirecţionate către alte destinaţii. New Jersey Transit a precizat că aceste autobuze se îndreptau către Secaucus şi Hoboken, de unde călătorii pot lua trenuri către oraş".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb