Boris Johnson promite propuneri cu privre la Brexit "foarte curând"

D.D.
Internaţional / 1 octombrie 2019

Boris Johnson

Boris Johnson

Premierul britanic Boris Johnson a promis marţi să facă "foarte curând" noi propuneri Bruxellesului cu privire la Brexit, dar fără să explice cum intenţionează să rezolve problema frontierei irlandeze şi atrăgându-şi o serie de reacţii dure, relatează AFP.

Cu mai puţin de o lună înaintea datei prevăzute a unei ieşiri din Uniunea Eurpeană (UE), pe care a promis să o realizeze cu orice preţ,, asupra şefului Guvenului se exercită presiuni să-şi detalieze intenţiile cu privire la felul în care intenţionează să evite un Brexit fără acord ("no dela"), cu consecinţe potenţial dueroase pentru economia britanică.

Bruxellesul şi Londra nu reuşesc să se pună de acord asupra unor alternative concrete la "plasa de siguranţă" ("backstop"), un mecanism menit să evite o reimpunere a unei frontiere fizice în Irlanda între provincia britanică din Nord şi republica membră a UE în sud, după Brexit.

"Vom face o propunere foarte bună, o vom face formal foarte curând", a declarat Boris Johnson pentru BBC, la Manchester, unde se desfăşoară Congresul anual al Partidului Conservator.

Potrivit postului irlandez de telviziune RTE, Guvernul intenţionează să organizeze controale vamale la mai mulţi kilometri de frontieră, în centre speciale.

Bunurile transportate dintr-un loc în altul vor fi supravegheate în timp real prin telefonul mobil sau cu ajutorul unor dispozitive de localizare îmbarcate în camioane, potrivit unui plan informal al Londrei citat de RTE.

CENTRE DE VĂMUIRE

Boris Johnson a dezminţit că planul său include "centre de vămuire", recunoscând însă că va trebui să aibă loc controale, dacă Regatul Unit părăseşte Uniunea Vamală şi piaţa unică.

Aceasta este pur şi "simplu realitatea", a declarat el

Întrebat de deputaţi, în Parlament, marţi, secretarul de stat însărcinat cu Brexitul James Duddridge a dat asigurări că Guvenul nu are "niciun plan cu privire la controale fizice la frontieră".

El a declarat că "aceste documente tehnice nu sunt poziţiile noastre finale în faţa Comisiei" Europene (CE), ci "documente de lucru".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb