BRAŞOV: Un medic de ambulanţă infectat cu covid a mers 3 zile în misiuni, după ce a primit un rezultat greşit

A.P.
Miscellanea / 12 august 2020

Un medic de ambulanţă infectat cu covid a mers 3 zile în misiuni, după ce a primit un rezultat greşit

Un medic de la Ambulanţa Braşov, infectat cu noul coronavirus, a mers trei zile în misiuni pentru că a primit un rezultat greşit. Testul său era pozitiv, însă a fost anunţat că este negativ. Până când a fost reparată eroarea, medicul a intrat în contact cu zeci de colegi şi de pacienţi. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a cerut un control la DSP Braşov, relatează Digi24.

Totul a început săptămâna trecută, odată cu ancheta epidemiologică legată de un angajat al Serviciului de Ambulanţă Braşov, depistat pozitiv cu noul coronavirus. Autorităţile au identificat şapte contacţi direcţi, printre care şi doi medici din instituţie.

Au urmat testele. Vineri, instituţia a primit oficial rezultatele: cei doi medici nu sunt contaminati şi îşi pot vedea de viaţa profesională şi personală. În aceeaşi zi, unul dintre ei a verificat personal, la Direcţia de Sănătate Publică Braşov, rezultatul testului. A primit acelaşi răspuns.

Medic la Ambulanţa Braşov: "Aş fi putut contamina alte persoane, colegi de-ai mei sau pacienţi. Am intrat în unităţile sanitare cu specific non-Covid, deşi eu eram pozitiv din data de 7, conform testului care mi s-a transmis".

Medicul a avut două gărzi, în weekend. La serviciu a purtat echipamentul obligatoriu de protecţie, scrie Digi24.

Medic la Ambulanţa Braşov: "A efectua o manevră de resuscitare, într-un spaţiu închis, ambulanţă, salon de spital sau apartament implică un efort fizic mare. Nu ştiu o mască şi o vizieră cât de mult ar putea proteja"

Luni dimineaţa, Direcţia de Sănătate Publică Braşov a anunţat Serviciul de Ambulanţă că s-a produs o eroare, că cei doi medici sunt contaminaţi. Al doilea medic a fost în concediu şi nu a consultat pacienţi, în aceste trei zile.

Stela Coţiu, director medical la Ambulanţa Braşov: "Este complicat pentru că colegul respectiv a stat separat de familie tocmai ca să nu expună şi în momentul în care i s-a transmis că rezultatul este negativ s-a dus acasă la familie la copii, la părinţi".

Direcţia de Sănătate Publică Braşov admite greşeala şi o pune pe seama unei erori umane, la accesarea rezultatelor, din calculator.

Andrea Neculau, director executiv la DSP Braşov: "Din păcate este o eroare umană la comunicarea rezultatului Persoana care a comunicat rezultatul a deschis un test fără să verifice data."

Medicii contaminaţi sunt acum în carantină şi nu au simptome specifice noului coronavirus. Autorităţile trebuie însă să facă şi în cazul lor anchete epidemiologice, pentru a stabili toate persoanele cu care au intrat în contact, acasă sau la serviciu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb